El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fabra i Coats acull el primer Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya

Cultura

La Fabra i Coats acull des d’aquest dimarts fins al proper dissabte la primera edició del Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC). Un esdeveniment creat amb la intenció de demostrar el paper clau de l’art a l’hora de canviar el món i que busca situar la creació artística com a eina d’acció política, social i educativa. De fet, la pretensió de l’organització, liderada per Basket Beat, és ubicar a Sant Andreu de forma temporal l’epicentre de la cultura comunitària d’Europa.

 

Per tal de ser accessibles a tots els públics, entre la quarantena d’activitats programades hi ha tant de pagament com gratuïtes. Un programa entre què destaca el primer congrés acadèmic sobre les Arts Comunitàries que es fa al territori, un taller de dansa i reflexió feminista d’Élise Moreau i Cristina Morales que porta per nom “Cuerpo Problema”, o la recollida d’aliments que s’anaven a llençar i que servirà per preparar el dinar del divendres. En paral·lel, també hi ha previst celebrar un taller de gamelan, una àgora oberta del sector (amb 140 entitats col·laboradores) i una xerrada a càrrec de Pedro García Olivo, qui l’ha batejat amb el nom ‘ Reinvencions perverses de l’escola’.

Pel que fa a la resta de conferències i col·loquis, el FAACCC comptarà amb la participació d’algunes de les veus més reconegudes pel que fa a l’estudi de la relació entre societat i creació, com és el cas de l’escriptora Cristina Morales, l’investigador de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat de Porto, Hugo Cruz – Eugene van Erven, l’expert de la Universitat de Chester i codirector del RECAP, Allan Owens, la pallassa de l’Escola Universitària ERAM, Melissa Lima Caminha, i el membre de la banda Gossos, Natxo Tarrés, entre d’altres.

Teatralització i debat entorn el llibre ‘Des-generades’ // MARINA DE LA MAZA

Els responsables del festival asseguren que el FAACCC pretén reconèixer el protagonisme de les comunitats com a creadores, facilitar els espais de trobada entre persones, fer valer el vessant polític de les arts comunitàries, construir espais de reflexió per tal d’acompanyar la professionalització, ètica i dinàmiques del sector i visibilitzar Catalunya en el mapa internacional de les Arts Comunitàries. Tot plegat, sense oblidar debats com la institucionalització i despolitització actual, així com confrontar els models culturals i de governança per generar espais de cultura democràtica.

FOTOGRAFIA | FAACCC – Marina de la Maza

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt