El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Concerts de la Fabra, música amb personalitat

Contingut patrocinat

Fabra i Coats: Fàbrica de creació, consolida aquest cicle musical divers, intergeneracional, a preus populars i en horari per dies feiners

 

Des del 2012, un cop al mes, els Concerts de la Fabra omplen de música els capvespres del districte de Sant Andreu. El projecte és una producció pròpia de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, en coproducció amb l’Afluent, cooperativa cultural resident a la mateixa fàbrica,. Van néixer el 2012 i la línia de la programació, tot i exhibir personalitat pròpia i sense confondre eclecticisme amb absència de criteri, busca ser diversa i plural. També té un caràcter intergeneracional i posa el focus en programar artistes emergents.

Els concerts actuals son en petit format, individuals, precisament per diferenciar-se d’altres esdeveniments més massius i de format festival que ja tenen lloc a la fàbrica de forma regular. S’entenen com un punt de trobada, proper, tot perseguint la idea d’integrar de manera natural els concerts i la música en el dia a dia, en la quotidianitat, també entre setmana. D’aquí també els horaris, no massa tard, pels volts de les 8 de la tarda, també abans del context pandèmic, a preus econòmics, amb una periodicitat habitual d’un cop al mes, però concedint-se un mínim de flexibilitat.

Una manera de fer amb bagatge

El tarannà proper d’aquest cicle té a veure amb els orígens de l’Afluent, que es remunten a l’Heliogàbal, local emblemàtic al barri de Gràcia, on durant anys van dur la programació de música en viu, donant l’oportunitat de créixer a molts artistes que avui són coneguts i reconeguts. Quan l’equip de l’Afluent, el Sergi Egea, l’Artur Estrada i el Miquel Cabal, van deixar enrere la seva experiència a l’Heliogàbal van crear la sala VOL, a Poblenou, i van entrar a la Fàbrica com a residents. Aquí doncs, han tingut l’oportunitat de traslladar la mateixa manera de fer a un espai molt divers i amb una mirada de ciutat, però també de districte, en aquest cas Sant Andreu.

La Fàbrica de Creació és un espai de creació adreçat a totes les arts, però també amb una vessant important entorn a la música, i el coneixement de l’Afluent pel que fa al petit format, les distàncies curtes i la cura dels autors ha estat clau en aquesta col·laboració. Les moltes possibilitats d’espai de la Fabra han permès i permeten als artistes programats experimentar en la seva posada en escena, ja que s’anima a les bandes que pensin en el concert a la Fabra com una peça única, com una ocasió especial.

Ikram Bouloum // FiC

Els propers concerts

Les properes actuacions de Tronco (25/5) i Ikram Bouloum (2/6) són dos exemples perfectes de la línia d’Els Concerts de la Fabra. Tronco és un duet vinculat a Elefant Records i a diversos col·lectius de la ciutat, recull un costumbrisme màgic, un esperit positiu i acaba de presentar el seu segon disc. Per altra banda, l’Ikram Bouloum és per l’Afluent una proposta molt especial, ja que és el primer cop que es programa una col·laboradora directa de la cooperativa. No s’hi podia renunciar de cap manera, ja que és una de les propostes més fresques del moment. L’Ikram Bouloum fins ara havia oficiat sobretot de DJ, i ha estat molt demandada, actuant per exemple al BAM, al Sonar o al Mutek, però també produeix, també canta i ara ha volgut ressituar-se i fer menys coses però seleccionades. Per començar, treient a finals de maig un EP al seu nom i escollint Els Concerts de la Fabra per presentar-lo.

Fotografia | Tronco // FiC

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Contingut patrocinat

Vés a dalt