El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés / DISTRICTE DE SANT ANDREU

L’exregidora Carmen Andrés serà diputada al Congrés

Política

De Barcelona, cap a Madrid. Qui va ser regidora de Sant Andreu durant prop de dos anys gràcies al pacte fallit de comuns i socialistes, Carmen Andrés, ha aconseguit un escó al Congrés dels Diputats. Mentre que Andrés anava de número 7 a les llistes electorals del PSC per la província de Barcelona, la formació finalment va aconseguir arrencar nou diputats en aquesta circumscripció.

 

Aquest nou destí representa un nou salt polític per qui va ser regidora del Districte de Sant Andreu i membre de l’executiu municipal. Andrés ha estat implicada activament en la política municipal de Nou Barris des del 2007 i l’any 2011 ja va aconseguir entrar com a regidora a la plaça de Sant Jaume de la mà de Jordi Hereu. Després de perdre unes primàries per liderar el partit local davant Jaume Collboni, aquest va decidir incorporar-la com a número dos del seu equip.

Amb el mandat que s’esgotarà el proper 26 de maig, Andrés deixarà enrere vuit anys a la primera fila de l’Ajuntament de Barcelona. El seu destí serà l’escó que l’espera al Congrés dels Diputats de Madrid, a on ha estat a punt d’anar acompanyada per l’andreuenc i primer secretari del PSC del Districte de Sant Andreu, Enric Fernandez-Velilla. Aquest, però, s’ha quedat a les portes de fer les maletes (anava de número 10 a la papereta barcelonina).

Cal recordar que el PSC va ser la força més votada al Districte de Sant Andreu, on va aconseguir més del 25% dels sufragis i va superar a ERC pels pèls (només 400 vots de diferència). En el cas del nucli de Sant Andreu de Palomar, però, els republicans es van fer amb la ‘pole position’ amb prop d’un miler de vots per davant dels socialistes. Només el sector nord, situat entre els carrers de Joan Torras/Agustí i Milà fins al passeig de Santa Coloma, es va tenyir de vermell socialista.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt