El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una excavadora treballa en el solar del futur edifici de reallotjats / DGM

El Consorci de la Zona Franca paga i desbloqueja les Casernes

Societat

El cadenat de les Casernes s’ha trencat, les obres ja poden tirar endavant. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu en primícia, el Consorci de la Zona Franca (CZF) ja ha desemborsat el milió d’euros a les arques de l’Ajuntament de Barcelona per poder desbloquejar el canvi de nom de les parcel·les afectades, després de declarar uns beneficis de 8,3 milions d’euros. D’aquesta manera s’ha posat el punt final al conveni signat a finals del 2015 entre ambdues institucions i així el consistori podrà posar en marxa els projectes als quals es va comprometre.

 

Entre aquests destaca el que s’ha de situar al carrer de Fernando Pessoa, 139. El nou bloc de lloguer social que s’ha de construir incorporarà als seus baixos una nova escola bressol municipal i el cost de l’obra serà finançat en un 50% pel Banc Europeu d’Inversions. De la meitat restant, un 19% de l’obra serà finançada per altres entitats financeres públiques o privades i l’altre 31% sortirà de la caixa de l’Ajuntament de Barcelona.

En la línia de les declaracions públiques dels responsables del consistori, l’escola bressol és una de les prioritats per al Govern. De fet, els comuns van publicitar l’equipament com si ja fos construït en el seu pamflet de mitja legislatura (tot i no posseir el solar sobre el qual s’havia d’aixecar). Ara, si més no, els tècnics ja poden començar a treballar sobre la matèria i així poder complir amb la promesa política abans que acabi el mandat.

En la mateixa línia, el crèdit del Banc Europeu d’Inversions també contempla finançar la construcció del bloc que ha d’anar al passeig de Torras i Bages, entre els edificis ja existents i la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Si bé en aquest cas l’Ajuntament no tenia traves administratives ni burocràtiques per tirar endavant els 160 pisos de promoció pública, les màquines encara no han començat a treballar sobre el terreny. Tot i això, fonts municipals van assegurar el passat mes de maig a L’Exprés que les obres començarien abans d’acabar l’any.

Render del Parc de les Casernes. Exclusiva L'Exprés de Sant Andreu 1
Render del Parc de les Casernes / Exclusiva L’Exprés de Sant Andreu

El projecte que sí que avança a bon ritme és el Parc d’Antoni Santiburció, el qual una vegada s’inauguri esdevindrà la zona verda més gran de Sant Andreu de Palomar. Un Central Park a l’andreuenca del que podran gaudir pràcticament des del seu portal els veïns que en els mesos vinents abandonaran l’edifici militar del carrer de Palomar. El bloc de pisos on seran reallotjats també avança segons el calendari del CZF.

Mentrestant, l’Ajuntament ja estudia l’obertura de dos nous vials verds en el solar que abracen els vials de Palomar, Torras i Bages, Santa Coloma i Fernando Pessoa. L’objectiu d’aquests dos carrers és avançar en la zona verda que s’ha de desenvolupar en aquesta zona i millorar la connectivitat. Si més no, les dues peces urbanístiques que ocupen els legionarios continuen bloquejades i el poliesportiu de les Casernes haurà d’esperar al proper mandat (aquest darrer ja acumula 11 anys de retard).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt