El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Actual edifici prefabricat de l'Escola La Maquinista / DGM

Colau tira endavant l’escola tot i les amenaces de La Maquinista

Política

Si bé Unibail-Rodamco, societat francesa propietària del centre comercial ‘La Maquinista‘, va interposar un contenciós administratiu a l’Ajuntament de Barcelona per dur a terme l’ocupació directa del seu solar amb l’objectiu de construir l’Escola de La Maquinista, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tirat pel dret i ja ha anunciat la licitació per redactar l’avantprojecte de l’equipament definitiu.

 

La mateixa tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va comunicar el passat mes de març que el procediment és completament legal i que un hipotètic contenciós administratiu tampoc aturaria el seu desenvolupament. “No hi ha cap tipus de lesió a cap dret del privat”, assenyalava. Si més no, només hores més tard la companyia anunciava accions legals i titllava la proposta municipal de “deficient”. Amenaces que no han servit per frenar les pretensions del Govern municipal.

Tot i que l’anunci de licitació ha sigut publicat pel Consorci d’Educació de Barcelona (institució formada en un 60% per la Generalitat i un 40% per l’Ajuntament), cal recordar que serà l’Ajuntament el que financí el cost de la redacció de l’avantprojecte per tal d’agilitzar la seva construcció. Si bé aquest contracte s’ha estimat en 366.822,57 euros (sense IVA), s’ha de destacar que finalment es pagarà una quantitat menor en tractar-se d’un concurs públic.

L’empresa adjudicatària tindrà 5 mesos per redactar l’avantprojecte, el projecte bàsic i els diferents elements relacionats amb l’edifici educatiu definitiu. A més, també podrà optar a assumir la direcció d’obres un cop les màquines comencin a treballar sobre el terreny (cap al 2018-19). La futura escola pública tindrà dues línies escolars, les quals ocuparan una superfície de 3.500 metres quadrats edificats, així com un pati de 1.500 m2 (amb una pista esportiva inclosa). El cost màxim de les obres definitives s’ha fixat en els 4,5 milions d’euros (IVA inclòs).

En paral·lel, el Consorci d’Educació també ha publicat una segona licitació per comprar els nous mòduls prefabricats que s’han de situar al solar del carrer de Fernando Pessoa. Aquests barracons han de servir per allotjar de forma provisional als alumnes de l’escola, ja que els que ocupen actualment seran desmuntats per deixar pas a les retroexcavadores i formigoneres. És a dir, els actuals mòduls no es poden traslladar a l’altra banda de la trinxera de vies i s’han de comprar de nous.

Recreació virtual dels futurs mòduls prefabricats del carrer de Fernando Pessoa / ARXIU
Recreació virtual dels futurs mòduls prefabricats del carrer de Fernando Pessoa / ARXIU

El cost dels nous barracons i la seva instal·lació s’ha valorat en 2,8 milions d’euros (IVA inclòs) i s’espera que un cop s’adjudiqui la licitació estiguin enllestits en quatre mesos. De fet, el solar en el qual s’han d’emplaçar ja disposa de la base de formigó en la que s’han de col·locar. En total seran 126 mòduls grans i 2 de petits, els quals permetran ampliar en un 17% la superfície de les aules respecte a les actuals.

Si bé aquesta escola provisional no deixarà d’estar constituïda per barracons, els seus serveis seran pràcticament els mateixos que els d’una escola de maons. A la planta baixa disposarà del vestíbul de primària, la consergeria, tres magatzems, un espai per l’Associació de Famílies dels Alumnes, la secretaria, la sala del cap d’estudis, la direcció, la sala de professors, un rack de telecomunicacions, els serveis, dos menjadors, la cuina, sis aules d’infantil i un espai polivalent.

Mentrestant, la segona planta comptarà amb dotze aules de primària, dues aules de tutories, el magatzem i un espai polivalent. Per últim, a la segona planta es podrà trobar una aula complementària, la biblioteca, la classe d’educació especial i la sala d’ordinadors. S’ha de destacar que totes tres alçades estaran connectades amb un ascensor.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt