El diari independent de Sant Andreu de Palomar

david carmona cup

En llibertat el cupaire andreuenc detingut per la Urbana

Política

La Guàrdia Urbana ha detingut aquesta nit de dissabte a David Carmona, militant de la CUP de Sant Andreu, després de l’acte unitari ‘Sant Andreu pel Sí’ que es va dur a terme a la Sagrera. Segons ha explicat aquest diumenge el quart tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, la Guàrdia Urbana va procedir a la detenció de Carmona després que aquest els agredís. Des de la CUP, en canvi, han assegurat que el militant va ser detingut en negar-se a identificar-se. El jove ha quedat en llibertat sense mesures cautelars, ha explicat el seu advocat Eduardo Càliz.

 

Si bé la CUP ha denunciat repressió policial contra militants polítics que defensen el referèndum, fonts policials asseguren que la seva presència al final de l’acte no es devia a cap motiu relacionat amb l’1-O. De fet, l’acte comptava amb l’autorització del Districte de Sant Andreu. Tal com ha explicat el cos policial, els agents es van apropar fins a l’acte nocturn perquè van rebre queixes veïnals pel soroll. Una vegada allà, expliquen, es va demanar que es baixés el volum del concert i la documentació a diferents organitzadors.

Entre els interpel·lats estava Carmona, qui, segons la CUP, només es va negar a identificar-se. En canvi, la Guàrdia Urbana ha denunciat una agressió del jove a un agent en una picabaralla entre el cos policial i els organitzadors. El militant de la CUP Sant Andreu finalment va ser traslladat a la comissaria de la Zona Franca on ha passat la nit. Aquest matí, però, ja ha sigut posat en llibertat sense mesures cautelars i ha sigut rebut al carrer per diferents companys de l’esquerra independentista.

Entre les persones que s’han “solidaritzat” amb Carmona estava la regidora de la CUP-Capgirem Barcelona, Maria Rovira, qui ha carregat contra el Govern municipal d’Ada Colau. A parer seu, l’alcaldessa permet que la Guàrdia Urbana es dediqui a “detenir a companys que estan defensant un dret tan bàsic com és el de votar l’1 d’octubre”. “Entenem que un Govern que es diu d’esquerres no pot utilitzar el seu cos policial per aturar i detenir” a persones vinculades amb determinats posicionaments polítics, ha valorat Rovira en declaracions a Catalunya Ràdio.

Fotografia | El militant de la CUP Sant Andreu, David Carmona, en una imatge d’arxiu de L’Exprés de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt