El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Edifici militar carrer de Palomar

Compte enrere per al reallotjament dels veïns de l’edifici militar

Societat

Aquest trimestre està previst que comencin les obres per reallotjar als veïns de l’edifici militar de les Casernes de Sant Andreu. Malgrat que encara no hi ha cap avenç visible sobre el terreny, així ho asseguren fonts del Consorci de Zona Franca (CZF), institució que ha d’executar el projecte.

 

El conveni signat establia la cessió d’uns solars a l’Ajuntament perquè dugués a terme la construcció dels equipaments planificats. En concret, l’edificació d’un centre cívic, una escola bressol, habitatges dotacionals per la gent gran i pisos de protecció oficial. A canvi, el CZF es comprometia a iniciar la construcció de l’edifici pels veïns i veïnes del carrer Palomar, pressupostat en 3.372.098,00 €. Una xifra econòmica que s’utilitzarà per a la construcció de 78 habitatges en un dels solars propietat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona a les Casernes de Sant Andreu. A data 12 de gener, amb l’obertura de pliques, eren 20 les empreses candidates a realitzar el projecte.

Cal recordar que, segons el comunicat fet públic pel Consorci el passat octubre, l’edifici de reallotjats, projectat per l’arquitecte Francesc Rius i Camps, es construirà al carrer Torres i Bages. Es tracta d’un solar de 1.648 metres quadrats, situat just davant dels únics edificis habitats de les Casernes. El nou edifici l’ocuparan les famílies afectades del carrer de Palomar, les quals viuen actualment de propietat o de lloguer al bloc militar del Instituto de Vivieda Infraestructura y Equipamiento de la Defensa.

En color rosa, la superfície que ocuparà l'edifici de reallotjats / CZF
En color rosa, la superfície que ocuparà l’edifici de reallotjats / CZF

Al marge d’aquests 78 habitatges, el Consorci també té programats a Casernes 482 habitatges lliures i d’altres 69 de socials. S’ha de destacar, però, que els equipaments de les Casernes de Sant Andreu ja acumulen pràcticament 11 anys de retards i actualment només hi ha 3 dels 12 equipaments construïts. Cap d’obra municipal. De fet, alguns edificis planificats encara no tenen ni el seu futur ús definit.

 

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt