El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Casernes. Editada. David García

Res de nou a Casernes, un any després de les promeses polítiques

Política

Ni amb el PSC, ni amb CiU i ara sembla que amb BeC tampoc. Els equipaments de les Casernes de Sant Andreu de Palomar no avancen. Un any després del suposat desencallament del projecte, a partir de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca (CZF), els solars continuen sent espai de males herbes.

Banner Ajuntament 300x250
 

El conveni signat per l’alcaldessa Ada Colau i el CZF ja ho deixava entreveure: “Declaració d’intencions”. La vocal d’Urbanisme de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Montse Tarré, acusa directament a la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, del retard en la construcció dels nous equipaments municipals. “Teòricament és ella la responsable”, assenyala. A més, Tarré no veu a la regidora amb “gaire interès” per “tirar el projecte endavant”.

Segons el conveni signat, que no va trigar ni 24 hores en aparèixer publicitat als mitjans, aquest establia la cessió d’uns solars a l’Ajuntament perquè dugués a terme la construcció dels equipaments planificats. En concret, l’edificació d’un centre cívic, una escola bressol, habitatges dotacionals per la gent gran i pisos de protecció oficial. A canvi, el consistori també es faria càrrec de la urbanització dels terrenys encara tancats als veïns i veïnes.

Ara com ara, cap màquina treballa en la construcció dels equipaments que l’Ajuntament es va adjudicar. Assumir la responsabilitat no s’ha traduït en un veritable desencallament del projecte. Només als despatxos s’avança a ralentí en alguns aspectes burocràtics. Fins i tot, després d’un any del pacte, es continua treballant per adaptar la zona verda a la normativa vigent. Retards davant dels quals, l’administració local només destaca que té “prevista” una inversió 11,5 milions d’euros per complir amb els punts del conveni.

Plànol dels equipaments de les Casernes fets i pendents / AVV Sant Andreu de Palomar
Plànol dels equipaments de les Casernes fets i pendents / AVV Sant Andreu de Palomar

Els equipaments de les Casernes de Sant Andreu ja acumulen pràcticament 11 anys de retards i actualment només hi ha 3 dels 12 equipaments construïts. Cap d’obra municipal. De fet, alguns edificis planificats encara no tenen ni el seu futur ús definit. Fins i tot, després d’una dècada es dóna el cas que algunes de les futures instal·lacions que ha de dur a terme l’Ajuntament (com el poliesportiu), ni se’ls espera de cara als propers dos anys de mandat.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt