El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Solar del futur parc d'Antoni Santiburcio a les Casernes / David García Mateu

Empenta europea als futurs pisos de lloguer social de Casernes

Economia

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat finançar la construcció d’habitatge destinat al lloguer social de la ciutat. Entre les promocions les Casernes que rebran aquesta injecció econòmica està els futurs blocs del passeig de Torras i Bages 143 i el del carrer de Fernando Pessoa 139. Aquest darrer, però, haurà d’esperar per retards administratius.

 

En total es tracten de 118 pisos de lloguer social els que es finançaran amb la línia de crèdit europea. D’aquests, uns 60 se situaran en el bloc que anirà entre la comissaria dels Mossos d’Esquadra i i els actuals edificis de color blanc. Aquesta promoció tindrà 160 habitatges públics en total, però el centenar que es destinaran a la gent gran no han pogut ser inclosos dins de la partida europea. El motiu? L’empenta de Brussel·les només se centra en aquells habitatges de lloguer social.

Des del Govern municipal confien que les obres d’aquest edifici puguin començar aquest mateix 2017, ja que el terreny és de titularitat municipal. Per tant, no existeixen traves administratives que retardin l’obra. El projecte executiu de la finca ja està redactat per Regesa i ara s’ha d’estudiar qui tirarà endavant la promoció.

L’altre edifici que es veurà afavorit pel crèdit europeu, és el de Fernando Pessoa, fet que permetrà l’avançament d’un nou equipament municipal. El bloc de lloguer social incorporarà en els seus baixos una nova escola bressol, però els moviments de les màquines hauran d’esperar fins que el Consorci de la Zona Franca no reparcel·li els terrenys. Una tasca burocràtica que fa mesos que s’espera i que el Consorci encara no ha executat, segons les fonts municipals.

Casernes. Editada. David García
Solars buits de les Casernes, a l’espera de l’arribada de les màquines / DGM

Tal com assenyala l’Ajuntament, la línia de crèdit que aporta el BEI servirà per finançar el 50% de l’obra. L’altre 50% serà finançat en un 19% per altres entitats financeres públiques o privades i el 31% restant sortirà de la caixa de l’Ajuntament de Barcelona. Quina és la novetat? La línia de crèdit europeu implica finançar l’obra a un tipus d’interès molt més baix que si es treballa amb les entitats financeres privades habituals. Per tant, on es notarà més l’ajuda del BEI serà en les arques municipals, ja que no hauran de suportar un tipus d’interès tan alt.

Des del consistori denuncien que “la participació del BEI també suplanta la inexistència d’una banca pública a la qual recórrer, ni a Catalunya ni a l’Estat espanyol, atès que de moment ni l’Institut Català de Finances, ni l’Institut Oficial de Crèdit tenen entre les seves línies d’actuació donar crèdits per la promoció d’habitatge públic de lloguer”.

Pel que fa a la resta del Districte, altres obres que es dotaran d’aquesta injecció econòmica són les promocions G1 i H1 de les cases barates del Bon Pastor i la futura edificació de Porta Trinitat Vella. Per finalitzar, cal destacar que les obres de l’edifici de reallotjats del bloc militar del carrer del Palomar ja han començat aquesta setmana.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt