El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El pavelló esportiu del Sant Joan de Mata serà desmantellat

Política

A partir del mes de juny, les pilotes de bàsquet deixaran de botar dins del pavelló esportiu del Sant Joan de Mata. L’Ajuntament ha decidit desmantellar l’única instal·lació esportiva coberta de Sant Andreu per cedir l’espai a l’escola Ignasi Iglésias. El centre d’educació primària ampliarà la seva capacitat d’alumnat amb la reforma de l’edifici durant l’estiu. Mentrestant, els jugadors del club hauran de tornar a la seva pista històrica del carrer de Lanzarote.

 

“No tenim cap altre remei, el desmantellament és un fet, o almenys així ens ho han venut des del consistori”, explica el directiu del Sant Joan de Mata, Xavi Gol. A canvi, el club ha aconseguit el compromís de l’Ajuntament per reformar la seva pista actual i els vestidors. “Les instal·lacions són de 1960 i mai s’ha fet cap inversió, pel que està tot absolutament obsolet”, considera Gol.

Si en un principi l’Ajuntament no contemplava fer cap aportació econòmica més, Gol apunta que les darreres negociacions amb l’administració han sigut fructíferes. Per ara, ja han aconseguit el compromís del Govern per construir una segona pista de bàsquet i la instal·lació d’una carpa de lona provisional. “Creiem que, quan l’Ajuntament ens va plantejar el tema del pavelló, ells mateixos no eren conscients de la nostra magnitud: som 215 jugadors i 30 tècnics”, detalla el directiu.

pista-sant-joan-de-mata-al-carrer-de-lanzarote-david-garcia-mateu

El conseller d’esports del Districte de Sant Andreu, Jordi Gimeno, assegura que faran “tots els esforços per adequar la pista i els vestuaris en el temps necessari, per tal que, quan hagin de marxar del pavelló, ja tinguin l’espai provisional enllestit o falti molt poc per acabar-lo”. Urbanísticament tampoc es pot fer gaire cosa més als terrenys, ja que només la zona dels vestidors està qualificada d’urbanitzable. En canvi, la zona de pistes no és edificable segons els Pla General Metropolità de Barcelona. D’altra banda, Gimeno remarca que “el pavelló del carrer de Palomar no va a terra, es remodelarà per fer aules, un auditori o el que el projecte contempli”.

La directiva del Sant Joan de Mata valora positivament “els reflexos que ha tingut la Gerència del Districte” a l’hora d’abordar el problema i seure a negociar. Un comentari positiu que brilla en un mar de crítiques contra les formes polítiques que s’han succeït: “Amb nosaltres no s’ha comptat mai a l’hora de plantejar el projecte de l’escola, quan som una de les parts directament afectades”, denuncia Gol. L’entitat no és només usuària de la instal·lació, sinó que des de 1999 és gestora de la mateixa. “Que se’ns hagi venut la solució tancada ens ha semblat fatal i ja ho hem comunicat a l’Ajuntament per activa i per passiva”, afegeix.

Sant Andreu de Palomar es quedarà sense la seva única instal·lació esportiva coberta. “Ens sembla molt trist que no existeixi cap espai més per als 56.000 veïns i veïnes; el dèficit és impressionant i a partir de l’estiu no tindrem res més que una carpa provisional”, critica el directiu. La regidora del Districte, Carmen Andrés, ja va reconèixer la manca d’equipaments esportius en el seu parlament en la Festa de l’Esport del mes passat.

L’única esperança resideix en el poliesportiu que ha d’anar als solars de Casernes. El mateix Govern municipal assegura que la seva construcció haurà d’esperar. “El de Casernes és un equipament molt necessari per al Districte, però no està previst construir-lo fins al següent mandat”, apunta el conseller d’esports. L’únic que hi ha previst és redactar el projecte executiu els pròxims anys, “perquè el prengui el Govern vinent”, conclou Gimeno, mentre que el representant del Sant Joan de Mata treu la calculadora electoral i pronostica que “no el veurem fins al 2024, si som optimistes”.

4 Comentaris

  1. El ayuntamiento no ha buscado ninguna otra occion como hacer las aulas en el frontal calle Cinca y dejar la pista como gimnasio.Es triste que sea PODEMOS con la Alcaldesa Colau al frente acaben con este club SANT JOAN DE MATA

  2. Lescola nova de can fabra compta amb un espai nou que es podría compartir, fora dhoraris docents, tardes i caps de setmana. Això sí, amb lautoritzacio de la direcció del centre, és clar.

  3. es molt trist l esport a Sant Andreu nomes es reconegut pel CN Sant Andreu i la UE Sant Andreu , la resta simplement no existim perque no donem cap prestigi al barri.. es una vergonya que cada any la festa del esport sigui un homenatge a aquests dos clubs deixant a les demes institucions les engrunes per no parlar de que es una exaltacio de la victoria esportiva i no de la partcipacio o del lleure que es lo que hauria de ser

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt