El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El sector sud de Sant Andreu tornarà a tenir piscina

Societat

Després que Centre Esportiu Municipal La Sagrera no hagi tornat a obrir després de vacances en previsió a les obres d’enderroc de les instal·lacions, l’Ajuntament de Barcelona ja ha fet oficial que el seu desmuntatge del pavelló Francisco Calvo s’iniciarà aquest proper novembre i que al maig començarà la construcció del nou edifici. Un nou equipament que no només recuperarà la piscina exterior pública (Sant Andreu se n’havia quedat sense), sinó que en comptarà amb dues de descobertes: una de principal de 25×16,5 metres i una complementària de 16,5×6 metres.

 

La previsió del consistori és que els veïns ja puguin estrenar les instal·lacions del carrer de Bonaventura Gispert (a tocar del Narcís Sala) a principis de 2025. Tot plegat, després d’invertir una mica més de 13 milions d’euros (bona part dels quals provindran de la Diputació de Barcelona, fruit d’un conveni signat a finals de 2020). De fet, més enllà de les dues piscines, l’edifici també comptarà amb un gran solàrium de 1.000 metres quadrats, tres sales d’activitats, una gran sala de musculació, una sala de spinning, dues pistes de pàdel i un espai de trobada amb bar i serveis comuns. En paral·lel, destacar que serà més endavant quan es decideixi l’opció de muntar una coberta retràctil per a les piscines i d’un sistema de climatització perquè es puguin fer servir tot l’any.

Cal tenir en compte que el projecte es preveu executar en dues fases, al llarg de la primera es construirà el CEM i tots els espais esportius, i a la segona la coberta retràctil de les piscines. L’edifici tindrà un volum de 3 plantes amb façana al carrer Bonaventura Gispert, de manera que s’alliberarà el màxim espai a la façana sud, per tal que quedi ben assolellada per a la zona de piscines i solàrium.

En termes de sostenibilitat, el projecte incorpora criteris de màxima autosuficiència energètica, així com criteris d’autosuficiència hídrica i els relatius als estàndards d’excel·lència ambiental de la certificació LEED. Per últim, posar de relleu que a la zona d’esbarjo de piscina es crearà una àrea verda de gairebé 500 metres quadrats amb vegetació autòctona.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt