El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El nou poliesportiu ubicat al sud de Sant Andreu obrirà a finals de 2025

Societat

Dues piscines descobertes, àrees verdes, una gran sala de musculació, dues pistes de pàdel, quatre sales d’activitats dirigides i un espai de socialització amb bar. Aquesta serà l’estructura bàsica del nou poliesportiu que s’ha començat a construir al carrer de Bonaventura Gispert 37-47, on abans hi havia l’antic pavelló Francisco Calvo. Un equipament que rebrà el nom de CEM La Sagrera, però no debades, estarà ubicat justament a la frontera amb el sud de Sant Andreu.

 

Tal com ha detallat l’Ajuntament de Barcelona, les piscines seran de mides diferents (una principal de 25×16,5 metres i una complementària de 16,5×6 metres) i, en una segona fase, aquestes comptaran amb una coberta retràctil i d’un sistema de climatització per poder allargar el seu ús durant tot l’any. Si bé per a la segona fase no hi ha cap calendari, el que sí que ha avançat el consistori és que la previsió d’entrega de la primera fase (l’equipament en si) es produeixi cap a finals de 2025.

L’edifici tindrà tres plantes amb façana al carrer de Bonaventura Gispert, de manera que la façana sud (la més assolellada) servirà per ubicar les piscines i el solàrium de més de 1.000 metres quadrats. En termes de sostenibilitat, el projecte incorporarà criteris de màxima autosuficiència, així com criteris d’autosuficiència hídrica. A més, una de les façanes serà una espècie de jardí vertical. El pressupost estimat de les obres és de 10,6 milions d’euros (IVA inclòs).

Tal com ha emfatitzat el regidor d’Esports, David Escudé, l’equipament que d es de fa anys reclamen els veïns de Sant Andreu sud és un exemple de “l’aposta de l’Ajuntament per oferir a la ciutadania de Barcelona una xarxa d’equipaments esportius de primer nivell i, així, impulsar l’activitat física per a tothom com a fórmula de millor la salut dels barcelonins i barcelonines”.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt