El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Cementiri de Sant Andreu rehabilitarà el mur exterior

Societat

Primera passa per a la rehabilitació parcial del Cementiri de Sant Andreu. L’empresa municipal, Cementiris de Barcelona, ha adjudicat l’execució d’una auditoria per saber en quin estat es troba l’històric mur perimetral del recinte i tot un reguitzell d’elements de l’interior. Una tasca que desenvoluparà l’empresa Segos Management SL per 10.200 euros (sense IVA).

Banner Ajuntament 300x250
 

A partir de la formalització del contracte, els tècnics de l’empresa tindran dos mesos per analitzar en quin estat es troba l’equipament. Tot plegat, per orientar a Cementiris de Barcelona de cara a la futura rehabilitació estructural dels murs perimetrals i dels blocs de nínxols annexos del Cementiri de Sant Andreu. Val a dir, però, que d’entrada s’ha descartat intervenir a la façana que dona al carrer de Pintor Alsamora. Com a contrapartida, en canvi, sí que està previst crear un nou espai interior, entre els blocs 21 i 23 i la reparació de la coberta en alguns blocs de nínxols interiors.

Des de Cementiris de Barcelona assenyalen que l’objectiu de la futura intervenció és “millorar la seva durabilitat i estabilitat i assegurar que no suposen o suposaran un perill per les persones”. A més, s’aprofitarà l’avinentesa per “inspeccionar altres blocs de nínxols a l’interior del cementiri, determinar el seu estat estructural i patologies existents i, si fos el cas, realitzar les corresponents intervencions per reparar-ho”.

El Cementiri de Sant Andreu va ser inaugurat l’any 1839 i disposa de 25.000 sepultures en una superfície total de 33.700 metres quadrats. Malgrat estar ubicat avui dia al Districte de Nou Barris, en els seus orígens pertanyia al municipi de Sant Andreu del Palomar, la primera població del Pla de Barcelona que va disposar de cementiri després de la construcció del de Poblenou.

Fotografia | Vista aèria del Cementiri de Sant Andreu // Cementiris de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt