El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nit de la victória electoral de Barcelona en Comú / BEC - Flickr

Els Comuns publiciten equipaments inexistents com “victòries” pròpies

Política

Avui el Govern municipal celebra dos anys en el poder de la ciutat de Barcelona. Per commemorar la fita, Barcelona en Comú ha preparat un mapa que, des del 7 de juny, estan distribuint entre els veïns i veïnes de la ciutat. Una publicitat de l’acció de Govern en matèria d’equipaments i serveis, però, que no és del tot veraç i en alguns casos resulta fins i tot falsa. De les 7 “victòries” que anuncien els comuns a Sant Andreu de Palomar, actualment només hi ha una en funcionament:

 

1. El nou punt d’assessorament energètic: posat en marxa al mes de febrer en les instal·lacions de l’Oficina de l’Habitatge (carrer de Joan Torras, 49), és l’únic projecte 100% obra de l’actual Govern. De fet, la seva posada en marxa no ha comportat cap més obra que l’adequació de la instal·lació municipal i la incorporació de nou personal format en la matèria. Cal destacar que el projecte és de caràcter municipal i no exclusiu del Districte.

2. Escola Bressol: el mapa dels comuns anuncia que l’equipament per a infants està “en construcció”. La realitat, però, és ben diferent. La futura escola bressol de les Casernes encara no està ni definida i l’edifici que l’ha d’acollir (veure següent punt) presenta tot una sèrie d’impossibilitats administratives per poder-se dur a terme.

3. Nou habitatge de lloguer a Casernes: els comuns titllen de victòria que el desenvolupament del projecte estigui “en redacció”. Si bé el bloc d’habitatges podria aprofitar-se de la línia de crèdit del Banc Europeu d’Inversions, l’edifici encara ha de renovar els seus certificats i permisos (caducats, després de tants anys sense tirar endavant l’obra). A més, el Govern del Districte encara desconeix quina empresa s’encarregarà de la seva construcció. Aspecte, però, que resulta fins i tot menor, ja que el terreny sobre el qual s’ha d’edificar encara no és ni propietat de l’Ajuntament (ara com ara estan en mans del Consorci de la Zona Franca).

4. Un gran parc i una illa per a vianants als voltants del carrer Residència i Lanzarote: més enllà d’aquest titular, el pamflet no aporta més informació respecte al seu desenvolupament actual. Només assenyala que es tracta d'”una licitació que feia anys que estava aturada”. Sí que és cert que actualment s’ha reprès el projecte i que en unes setmanes han de començar les obres, però ara com ara els carrers de Residència i Lanzarote presenten el mateix aspecte que han tingut sempre.

5. Inici de les obres del Mercat Municipal provisional: si bé la formació política parla d’un suposat “inici de les obres”, s’ha de destacar que el que estan fent actualment les empreses subministradores és desviar les canalitzacions dels serveis bàsics. Fins que aquestes no acabin la seva actuació, (ara sí), no es podrà procedir a l’inici de l’obra per instal·lar la carpa del mercat municipal, tal com va declarar el responsable de projectes de l’Institut de Mercats Municipals de Barcelona, Pere Sirvent.

6. Institut Martí Pous: L’obra de rehabilitació de la nau de la Fabra & Coats encara no ha començat i els alumnes de secundària hauran de començar el curs 2017 -18 en els mateixos barracons que van deixar de fer servir els infants de l’Escola de Can Fabra el curs.

7. Nou habitatge de lloguer a la Fabra & Coats: els pisos que s’han de construir a l’interior del recinte fabril també estan “en redacció”. De fet, el pla ve de Governs anteriors a l’actual. Com a molt aviat, l’entrega de claus es podrà fer a finals del mandat, però ara com ara difícilment pot computar el projecte com a victòria.

Fotografia | Nit de la victória electoral de Barcelona en Comú / BEC – Flickr

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt