El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Oficina Habitatge Sant Andreu David Garcia Mateu

Sant Andreu obre una oficina per evitar abusos en les factures

Societat

Des del passat dia 20, a l’Oficina d’Habitatge situada al final del carrer de Joan Torras, l’Ajuntament ha instal·lat una oficina per assessorar als veïns i veïnes sobre el que els hi cobren les elèctriques a les factures. La voluntat del servei és “defensar els drets energètics dels ciutadans i ciutadanes”, davant “dels abusos constants que les companyies sotmeten als clients”, declarava la regidora de Drets Socials, Laia Ortiz.

 

A l’oficina els veïns i veïnes s’hi podran adreçar sense demanar cita prèvia. Des d’allà, els agents energètics els ajudaran a ajustar els serveis contractats a les necessitats reals de la llar. A més, estudiaran si la família es pot acollir a qualsevol tipus de bonificació social. La mateixa Ortiz assenyalava que en la prova pilot que es va dur a terme l’any passat, van detectar que “només el 17% de persones en situació de vulnerabilitat tenien el ‘bo social’, i només el 33% el coneixien”.

Per l’Ajuntament és vital que la població “conegui els seus drets”, per així poder aplicar la llei 24/2015. “Aquesta legislació permet protegir de talls de subministrament a les persones en situació de vulnerabilitat”, explicava la regidora. En el cas que les companyies no acatin la normativa, l’administració procedirà a sancionar-les, “com ja hem fet en alguns casos”, destacava.

Per la tinenta d’alcalde, l’arrel del problema resideix en la legislació espanyola. “Necessitem un canvi del sistema en profunditat; mentre les elèctriques registren beneficis multimilionaris, la factura continua pujant de manera desorbitada i, alhora, les rendes de les famílies continuen baixant“, denunciava.

Una de les peculiaritats del nou servei és la incorporació a la seva plantilla de persones en situació d’atur de llarga durada com a agents energètics. En la prova pilot ja es van formar i incorporar 30 persones i ara a Sant Andreu s’espera posar en marxa sis nous plans d’ocupació. A més, el districte comptarà amb un servei porta a porta, on els agents també visitaran les llars de les famílies andreuenques per assessorar-les amb una major proximitat. A més, servirà per treure de portes en fora algunes situacions de vulnerabilitat que poden passar desapercebudes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt