El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Carpa provisional del Mercat de Sant Andreu / AJUNTAMENT DE BARCELONA

La carpa del Mercat provisional, amb tot luxe de detalls

Societat

Mentre durin les obres del nou Mercat de Sant Andreu, els paradistes es traslladaran a la carpa provisional. Tal com va avançar L’Exprés de Sant Andreu, aquesta s’instal·larà al carrer de Sant Adrià (davant de la Fabra i Coats) i comportarà una inversió de 2,7 milions d’euros públics. Ara bé, la instal·lació comptarà amb tots els serveis i equipaments que es poden trobar a qualsevol mercat d’obra.

 

La intenció de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) és que estigui en marxa en tres mesos i mig després de l’inici de les obres. Ara bé, aquestes es podrien allargar més o menys en funció de les companyies subministradores. La instal·lació de la carpa no es podrà dur a terme fins que les companyies competents no traslladin de les seves infraestructures subterrànies als marges del carrer de Sant Adrià, lluny de la planta de la nova estructura.

Un cop les empreses privades compleixin amb les seves obligacions, els operaris començaran amb la instal·lació de la carpa. Aquesta té una data de caducitat de 18 mesos. Temps suficient perquè es dugui a terme l’obra del nou Mercat, segons el responsable de projectes de l’IMMB, Pere Sirvent. A parer seu, la rehabilitació de l’edifici de la plaça del Mercadal és “senzilla”.

Aquesta setmana ja s’han iniciat les tasques per trasplantar els arbres del carrer de Sant Adrià. “La instal·lació que es durà a terme està molt contrastada i comprovada”, assegura Sirvent. Tal com apunten des de l’IMMB, el disseny d’aquest tipus d’estructura ja s’ha fet servir en 36 mercats anteriors. L’arquitecte encarregat de l’obra és Ferran Mur, professional que ja ha treballat amb aquest tipus d’instal·lacions provisionals, com va ser en el cas del Mercat del Ninot.

La planta del Mercat tindrà dos cossos. En el primer apartat, amb entrada per la zona del carrer Gran, s’ubicaran els negocis no alimentaris i en el segon els que ofereixen productes de consum. En total, 18 establiments entre els quals s’inclourà l’actual bar del Mercat. Al final de tota la planta (costat carrer del Segre), s’ubicaran els serveis sanitaris públics, els lavabos per a minusvàlids, sales de reunions, el bloc de les càmeres frigorífiques, el transformador d’energia i la zona d’escombraries. Serà per aquesta mateixa sortida on s’efectuarà la càrrega i descàrrega dels productes, per tal de no produir molèsties als veïns que viuen entre el carrer Gran i el d’Otger.

Carpa provisional del Mercat de Sant Andreu / IMMB
Entrada principal de la carpa pel carrer d’Otger / IMMB

L’entrada principal de clients serà pel carrer d’Otger i comptarà amb escales i rampa, mentre que les entrades secundàries estaran en el lateral de la biblioteca de Can Fabra i en el costat que dóna a la Fabra & Coats. A més, tot el mercat estarà climatitzat i tindrà una zona de golfes per guardar determinades mercaderies.

Tal com ha avançat Mur, la carpa provocarà que una de les voreres de Sant Adrià s’hagi d’ampliar per permetre el pas pel costat del recinte fabril. Més enllà de les desviacions en la xarxa de subministraments subterranis, la carpa també comportarà suprimir el parterre, fer desaparèixer la zona blava i desplaçar a altres punts els aparcaments per a minusvàlids i la zona de càrrega i descàrrega. El trànsit també es veurà restringit i el bus 126 serà desviat pel carrer del Segre fins a arribar a la rambla de l’Onze de Setembre.

Sobre les preocupacions que genera entre els veïns i veïnes el tall del carrer de Sant Adrià, la gerent del Districte de Sant Andreu, Carme Turegano, assegura que ja s’està treballant en un pla de mobilitat en el que treballa un equip de quatre professionals provinents de la Guàrdia Urbana, Bimsa, gerència i l’enginyer del Districte, Alejandro Marín. Ara com ara, s’està estudiant la possibilitat de donar doble direcció a la via, amb entrada i sortida pel carrer Gran i així permetre accés als aparcaments del mateix carrer Sant Adrià i d’Otger. Una possibilitat, però, que encara s’està avaluant. Per tant, no és ferma.

Respecte a la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, Turegano assegura que el Districte continuarà avançant en el seu desenvolupament, tot i el tall al carrer de Sant Adrià. “Tenim la dotació pel carrer Gran; no podem perdre l’oportunitat per tirar-ho endavant”, ha asseverat la gerent.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt