El diari independent de Sant Andreu de Palomar

bota-dinero-pressupostos-ajuntament-david-garcia-mateu

Què s’amaga darrere de la ‘cursa solidària’ de La Maquinista?

Societat

El proper 18 de juny el centre comercial de La Maquinista organitza la desena edició de la seva Cursa per la Integració. Tal com va anunciar fa un parell de dies l’empresa, ara com ara ja hi ha 2.000 persones inscrites per participar en la prova esportiva. Una xifra que ja ha sortit diverses vegades als titulars de la premsa, però que no ha fet més que amagar una contradicció de la mateixa cursa que cal analitzar.

 

Si bé el centre comercial assegura que l’esperit de la prova esportiva és el d’ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat, els diners que hi destinarà a la causa semblen pocs respecte als que ingressarà. Anem passa a passa. Si bé el compromís que ha adquirit el centre comercial amb la Creu Roja ha sigut el de repartir un centenar de targetes d’alimentació infantil i familiar per “lluitar contra la pobresa alimentaria i garantir una alimentació saludable, equilibrada, variada i suficient”, el que costa la inscripció sobrepassa la suposada bona voluntat.

Per una banda, ni el centre comercial ni la Creu Roja indiquen en cap moment el valor que tindran aquestes targetes a gastar per les famílies en situació vulnerable. I després, dels diners que costa la inscripció (13 euros si es fa la cursa de 5 km i 15 euros si es fa la de 10 km; sense tenir en compte els 3 euros més que s’han de desembutxacar pel lloguer del xip), només 1 euro es destina a la Creu Roja.

On van a parar els 12 i 14 euros restants? La Maquinista no ofereix més informació al seu portal. Només anuncia que la cursa té finalitats socials i que com a centre comercial només aportarà un euro més per corredor. És a dir, dels 13 o 15 euros per persona que ingressarà el centre comercial, només 2 euros aniran a finalitats solidàries.

La cursa tindrà afectacions al trànsit al llarg del matí del dia 18. El recorregut de 5 quilòmetres pujarà el passeig de Santa Coloma, creuarà tot el passeig de Torras i Bages i el carrer del Segre, baixarà la rambla de l’Onze de Setembre i tornarà al centre comercial a través del carrer Josep Soldevilla. En el cas de la cursa de 10 quilòmetres, el recorregut inicial serà el mateix que l’anterior, només que a l’arribar a la Rambla, els corredors pujaran fins al carrer de Concepció Arenal, per després recular pel carrer de Dublín, Rovira i Virgili fins a arribar al carrer Gran de la Sagrera, on faran diversos zig-zags per les vies més properes.

La cursa del centre comercial compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. A més, els organitzadors també s’aprofitaran de les instal·lacions esportives municipals de l’Agrupació Esportiva Bon Pastor.

4 Comentaris

  1. Però que sensacionalistes sou amb la maquinista, com es nota que es una qüestió política. Primer dieu que el que costa la inscripció sobrepassa la suposada bona voluntat per a continuació dir ni el centre comercial ni la Creu Roja indiquen en cap moment el valor que tindran aquestes targetes a gastar per les famílies en situació vulnerable.
    Com dieu que guanyen diners si no se sap l’import de la donació…

  2. S’ha comptat tot el que implica l’organització? És a dir: permisos, samarretes, dorsals, empresa que gestiona inscripcions, xarxes socials, xip’s, seguretat, avituallament, i un llarg etcètera! No és la primera edició de la cursa i sempre ha estat

  3. Vinculada a una causa: la integració social. Tot i què els andreuencs/ques podem o no estar-hi d’acord amb el Centre Comercial, trobo que amb pocs recursos es poden fer-se coses d’interès (vegeu l’Associació Masques Sant Andreu i el fet de la seva cursa solidària amb menys recursos http://www.masques.cat/?page_id=1110). Tot i així, aquells participants que gaudeixin de l’activitat! I la causa es un valor més per poder superar-se un/a mateix/a!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt