El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un vídeo recorda les víctimes de l’atemptat d’ETA a l’Hipercor

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha gravat un vídeo per recordar a les víctimes de l’atemptat terrorista d’ETA a l’Hipercor, en commemoració dels 30 anys del succés. En el curt documental han col·laborat els familiars de les víctimes de l’atac, el qual es va saldar amb 21 morts i 45 ferits. La idea bàsica del contingut audiovisual és adreçar-se a la resta de població perquè s’acosti a l’homenatge que es durà a terme el pròxim 17 de juny al parc de Can Dragó.

 

El vídeo es difondrà al llarg de la setmana vinent, dies previs a l’esdeveniment. Tal com assenyalen les fonts del consistori, la seva difusió serà a través de les pantalles del Metro i els autobusos de la ciutat, a través del canal MouTV. De fet, més enllà de situar en el centre del relat als familiars de les víctimes, també es reproduiran imatges dels fets succeïts. Tot plegat, per reivindicar la pau, el respecte i la memòria.

Els familiars també seran els protagonistes de l’acte de record i memòria del 17 de juny. La proposta artística dissenyada per Àngels Aymar plantejarà “un acte d’evocació, acompanyament i ofrena, així com d’interacció i d’identificació entre ciutadans i ciutadanes i les víctimes”, apunta l’Ajuntament en un comunicat. De fet, la proposta audiovisual té com a objectiu profunditzar en el coneixement que tenen els ciutadans de la tragèdia i ensenyar el context polític i social en què es va produir l’atemptat. Tot enmarcat en una intenció de transmetre “el buit i la manca d’acompanyament” que han patit i sentit les víctimes i els seus familiars.

Portada de La Vanguardia sobre l'atemptat terrorista d'ETA a l'Hipercor / ARXIU
Portada de La Vanguardia sobre l’atemptat terrorista d’ETA a l’Hipercor / ARXIU

En paral·lel, l’Ajuntament també prepara una exposició a la Fabra & Coats. Aquesta anirà a càrrec del periodista Francesc Valls i comptarà amb la producció del Museu d’Història de Barcelona. La seva apertura de portes serà el pròxim 14 de desembre i restarà oberta al públic fins a mitjans de març.

El comissionat de Memòria, Ricard Vinyes, ha defensat que l’exposició es presenti a la Fabra & Coats “per una raó obvia: els fets van succeir a Sant Andreu”, i si bé “van impactar profundament en la ciutat”, on particularment va causar més angoixa “va ser al barri”. De fet, tothom encara recorda on estava aquell dia. Ara, l’exposició busca aprofundir sobre què va passar, com va passar i per què va passar, així com obrir debats sobre quin paper han jugat les institucions en l’acompanyament de les víctimes, ha explicat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt