El diari independent de Sant Andreu de Palomar

HM critica a Colau per la demora amb la llicència d’obres del nou hospital

Economia

Cinc anys després que HM Hospitales comprés a la família Cararach la Clínica Sant Jordi, l’operador de sanitat privada encara no ha pogut ni aconseguir la llicència d’obres per desenvolupar l’hospital que porta projectat des de 2014. Tal com ha criticat a ON Economia el doctor i president d’HM Hospitales, Juan Abarca, la seva empresa ha estat víctima de la “lentitud de la tramitació de llicències del passat mandat d’Ada Colau“.

 

“Hem estat completament aturats; més enllà que siguem sanitat privada o tenir ideologies contràries, has de tenir en compte el benefici conjunt“, ha valorat el doctor. En aquesta línia, el mateix president d’HM ha assenyalat que, després del canvi de Govern municipal, ara esperen poder comptar amb la llicència d’obres a finals d’aquest 2024. Malgrat tot, des de l’empresa no s’aventuren a estipular cap calendari d’obres.

La nova societat titular de l’antiga Clínica Sant Jordi té previst desemborsar fins a 50 milions d’euros en el projecte. De fet, la celeritat amb què volien desenvolupar el nou projecte va quedar palès amb el ràpid esfondrament de l’antiga capella del recinte per fer espais per a les obres. En paral·lel, i malgrat les desavinences en la concessió de la llicència d’obres, val a dir que a l’Ajuntament també compta amb una contrapartida dins l’operació.

Tal com es va establir en el pla especial urbanístic que va aprovar l’Ajuntament l’any 2014, els propietaris de la clínica hauran de lliurar l’edifici central al consistori perquè aquest el destini a un nou equipament públic. Un benefici que a més quedarà completat amb la reforma de la plaça, la qual guanyarà noves zones verdes (espais que avui dia queden dins del recinte de la clínica).

Una piqueta escombra l’antiga capella del recinte // DGM

Des de l’aterratge de HM Hospitales a Sant Andreu, acompanyat de la pandèmia, que la companyia no ha fet més que acumular anys en negatiu. “Hem estat cinc anys consecutius perdent diners a Catalunya”, ha detallat el Dr. Abarca. Una dinàmica, però, que han aconseguit capgirar aquest darrer 2023 amb el primer EBITDA en positiu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt