El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El nou edifici de la Clínica Sant Jordi serà tan alt com l’església

Economia

Després que la crisi hagi sacsejat el panorama empresarial i sanitari, la Clínica Sant Jordi ha decidit reactivar el seu pla de reforma integral. Tot un projecte que suposarà aixecar un complex sanitari al solar que actualment ocupen les actuals instal·lacions, sense afectar l’edifici històric de la clínica. De fet, com que no podrà créixer més en superfície, el nou edifici ho haurà de fer en alçada. Una verticalitat que gairebé competirà en metres amb la mateixa Parròquia de Sant Andreu.

 

Segons ha explicat a PlantaDoce el responsable del centre sanitari, Josep Cararach, la iniciativa permetrà multiplicar per quatre la facturació de l’únic recinte hospitalari de l’est del Barcelonès. O dit d’una altra manera, amb l’operació la direcció cerca assolir els 40 milions d’euros de facturació només cinc anys després d’haver inaugurat el nou espai. L’obra, però, no serà gens econòmica. Segons ha avançat Cararach, la construcció ja suposarà una inversió de 35 milions d’euros.

Posteriorment la clínica haurà d’invertir encara més diners en personal (prop de 300 nous professionals) i en material sanitari. Al cap i a la fi, l’objectiu de l’actual direcció és poder arribar a sumar un centenar de llits i seixanta noves consultes; tot repartit en els 25.000 metres quadrats que tindrà el complex. En aquest sentit, per poder començar a posar grues a la família només els hi manquen els permisos d’urbanització i de reparcel·lació de l’Ajuntament de Barcelona. Al cap i a la fi, el ple del febrer de 2014 de la Casa Gran ja va donar el vistiplau al pla especial que permetrà l’ampliació, fet que podria permetre l’inici d’obres previst pel 2020.

Recreació del futur complex / CLÍNICA SANT JORDI
Recreació del futur complex / CLÍNICA SANT JORDI

D’on sortiran tots els diners? Segons ha revelat Cararach al mitjà de comunicació especialitzat en informació economicosanitària, “hi ha molts grups sanitaris, grans i petits, interessats en aquest projecte per suportar la previsió econòmica i contribuir a finançar les obres“. Per ara, però, sembla que la família no té gaire clara la via a fer servir per rebre els suports econòmics, motiu pel qual encara mediten l’estratègia a seguir.

El motiu: actualment la família controla el 75% de les accions del centre. Percentatge que es podria reduir substancialment si decideixen fer una ampliació de capital, fet que els podria fer perdre les regnes del complex en favor dels nous actors. Segons les dades que ha fet publiques la Clínica, aquest 2018 el tancaran en positiu i amb una facturació de 10 milions d’euros. Un 8% més que l’any anterior.

2 Comentaris

    • Tienes razón, pero no sera este el unico edificio alta que hay en la zona, solo será uno mas y hay quetener en cuenta que es sanitario y el barrioy los adyecentes podran beneficiarse de las instalaciones mas moderna y se supone quetecnologicamente tambien mejorará. En fin, que no hay mal que por bien no venga.
      Un saludo.
      Merce Hernández

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt