El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Denuncien que l’Ajuntament els retira els plafons pedagògics de velocitat

Societat

Els veïns que conformen la Plataforma per la Distribució del Trànsit han emès un comunicat on denuncien que treballadors de l’Ajuntament de Barcelona els han retirat els plafons que van penjar al carrer de Segarra per conscienciar als conductors. Segons han expressat, aquests cartells s’havien penjat per demanar-los que reduïssin la velocitat en un punt on només es pot circular a 20 km/h, però que pràcticament ningú compleix.

 

A parer de la plataforma, la retirada dels cartells per part del personal municipal “no va ser una equivocació, ni una iniciativa personal”. La raó: “Ens van informar que havien rebut l’ordre de despenjar-les, per la queixa -van dir- d’un veí”, exposen. Davant de la decisió municipal de despenjar-los, l’organització veïnal ara qüestiona si “aquest és el model de diàleg que [l’Ajuntament] practica davant dels conflictes veïnals”.

En contraposició a l’actuació de retirada dels cartells, recorden que desenes de veïns porten mesos organitzant-se i que la resposta del consistori només s’ha materialitzat en actuacions “minses” i “mai actuant sobre el fons del problema”. “El Govern del districte esteu demostrant que teniu una nul·la capacitat d’escoltar el veïnat i de consensuar temes amb les principals afectades, que som les veïnes”, afegeixen. Una actitud que ubiquen lluny de l’àmbit ideològic on s’ubiquen els dos partits de l’executiu, Barcelona en Comú i PSC: “Els esforços que poseu per silenciar les veus crítiques, per retirar propaganda que us qüestiona, no és digne d’un partit d’esquerres”.

En paral·lel, la plataforma veïnal també ha denunciat que la reforma del carrer Gran de Sant Andreu va ser executada pel Govern “sense prendre’s seriosament les conseqüències que podien tenir sobre la vida de les persones que viuen als carrers del voltant i menystenint les queixes que arribaven”. “Per vosaltres, els cinc mil cotxes que passen diàriament per un carrer de prioritat pel vianant mai va ser un problema; per vosaltres el problema ha estat que les veïnes ens organitzéssim i visibilitzéssim el vostre nyap urbanístic”, han expressat.

Davant d’aquesta circumstància, la plataforma recorda a l’executiu que “ha d’estar al servei del veïnat” i l’insta “a deixar en pau” els cartells “que sempre hem situat d’una forma respectuosa i sense perjudicar mobiliari”. De fet, aquest mateix dijous al carrer de Segarra ja lluïa de nou un cartell similar al que els treballadors municipals es van emportar. Si bé L’Exprés de Sant Andreu s’ha posat en contacte amb fonts municipals per poder compartir la seva versió, a hores de publicar aquest article encara no ha obtingut resposta.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt