El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La família de la menor que es va suïcidar denuncia al Pare Manyanet

Societat

La família de la nena de 15 anys que es va suïcidar el passat mes de maig ha denunciat al Síndic de Greuges de Catalunya “l’assetjament” que rebia la seva filla en el centre educatiu Pare Manyanet, conegut popularment com a ‘Los Padres’. Així ho ha pogut confirmar L’Exprés de Sant Andreu, després que el periodista i portaveu de la unitat familiar, David Vidal, ho fes públic a través del seu perfil de Twitter. En paral·lel, els Mossos d’Esquadra també han acreditat a aquest mitjà que, si bé encara no hi ha denúncia formal, des del primer dia que estan en contacte amb la família per obtenir informació respecte al succés que es va produir.

 

Tal com ha explicat Vidal a les xarxes socials, qui assegura que també va treure els seus fills de l’escola per raons similars, la menor que cursava l’ESO va patir assetjament per part de l’escola. Vidal, en funcions de portaveu dels pares de la traspassada, relata que, “l’escola, amb la seva actitud, ha afavorit situacions perilloses per la salut mental i física dels alumnes”. A més, també s’acusa l’entitat educativa d’haver “amagat aquests casos per no perjudicar el nom de l’escola”. “Ara ens trobem amb la mort d’una alumna, (…) nombrosos casos de bullying que ja han fet marxar a molts alumnes abans per no ser atesos, per uns protocols incompatibles amb la protecció i els drets dels menors”, expliquen els afectats.

Segons relaten, quan les famílies denunciaven aquestes situacions d’assetjament, el coordinador, D. N., “se’n burlava a classe” i fins i tot treia importància a les temptatives de suïcidi. En aquesta línia, asseguren que el mateix coordinador, quan va ser consultat, hauria tret ferro a la problemàtica i no va assistir psicològicament a l’alumna: “T’han dit suïcidat? És broma“.

Mentre que el Síndic de Greuges de Catalunya ja investiga formalment el cas, fonts dels Mossos d’Esquadra apunten que encara no hi ha denúncia formal per part de la família, però que estan en contacte periòdicament amb ells per obtenir informació respecte al succés. En aquest sentit, quan tinguin tota la informació de què ha succeït, presentaran el cas d’ofici al jutjat i en còpia a la Fiscalia de Menors perquè siguin coneixedors del cas i determinin la línia de treball.

Davant la publicació que ha fet el periodista David Vidal del cas a les xarxes socials, multitud d’exalumnes i famílies del centre també han volgut denunciar males praxis de la plantilla de treballadors del centre en matèria d’assetjament. Si bé aquest mitjà de comunicació ha volgut recopilar la versió del centre educatiu, encara no ha pogut contactar amb cap portaveu.

Actualització: “El jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona va concloure que no hi havia indicis d’assetjament escolar en el suïcidi de Kira López i va decidir arxivar la causa legal el 9 de febrer de 2023”

3 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt