El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Adjudicada la construcció de 135 habitatges públics a Casernes

Societat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha adjudicat la redacció del projecte i la posterior construcció de dos nous edificis d’habitatges públics de lloguer a les Casernes. En total, les dues promocions sumaran 135 immobles que s’espera que proporcionin un sostre assequible a prop de 340 persones i suposaran una inversió a les arques municipals d’11,7 milions d’euros. L’objectiu és poder tenir-los enllestits en un termini aproximat de dos anys.

 

Com a característica particular de tots dos edificis, destaca el fet que es construiran amb panells de fusta prefabricada, fet que permetrà reduir els terminis de l’obra un 40% i el seu impacte ambiental un 80%. La idea, desenvolupada per l’empresa constructora VIAS, i els arquitectes Dataae + J.R. Pascuets + M.Gonzàlez, ajudarà a reduir la petjada ecològica en la fase de vida útil de l’edifici; contempla ventilació creuada natural a tots els habitatges i uns espais molt aïllats i amb un alt control solar per evitar sobreescalfaments a l’estiu i estalvis a l’hivern.

El denominat edifici ‘A’ serà el que es construirà al carrer de Víctor Colomer, 6-12, entre el passeig de Torras i Bages i el parc d’Antoni Santiburcio. Com que s’alçarà de forma longitudinal sobre l’àrea verda, tota la façana sud connectarà directament amb el parc. En el seu cas, la finca comptarà amb 79 habitatges de lloguer social i tindrà forma d’L amb dues alçades diferenciades: un bloc de cinc plantes i una torre de deu.

La distribució interior dels habitatges d’aquest edifici està plantejada de manera compacta, sense passadissos, amb espais amplis que garanteixin la comoditat en els desplaçaments per a persones amb mobilitat reduïda. Una distribució senzilla per tal de ser adaptable a tota mena de famílies, amb dues habitacions dobles sense jerarquia. Alhora, les zones d’estar comptaran amb terrasses i obertures de majors dimensions, mentre que la cuina quedarà integrada dins de l’espai central d’estada-menjador per afavorir la participació de tots els inquilins en les tasques de la llar. La construcció de l’edifici està pressupostada en 6,4 milions d’euros.

Pel que fa al denominat edifici “J”, aquest s’alçarà al carrer de Fernando Pessoa 53-57, cantonada amb Manuel Muñoz i serà menys alt que l’anterior (només tindrà quatre plantes). El projecte per a aquesta promoció contempla la construcció de 56 habitatges de lloguer per a joves. El disseny preveu que cada planta d’aquest edifici s’articuli al voltant d’una zona comunitària social i climàtica, i funcionarà com si es tractés d’un carrer a alçada. La raó: comptarà amb espais de trobada, estada i espai de relació entre els veïns. De fet, els habitatges tindran grans obertures envers aquest espai a través de la cuina, mentre que la intimitat queda garantida a la resta d’habitacions. Com a l’edifici “A”, els pisos de l’edifici “J” també es plantegen de manera compacta, sense passadissos, amb la integració de la sala d’estada, menjador i cuina i dues habitacions dobles. La seva construcció suposarà una inversió de 5,3 milions d’euros municipals.

Pel que fa a nous equipaments municipals, mentre que a l’edifici “A” s’hi instal·larà un equipament per al barri, a l’edifici “J” està previst que s’ubiqui la nova escola bressol municipal. Aquestes dues noves promocions no són les úniques que l’Ajuntament té en marxa a l’àmbit de les Casernes. Des del passat mes d’octubre tenen lloc els treballs per aixecar un edifici de 152 habitatges per a gent gran al passeig de Torras i Bages, 143, amb la previsió que les obres s’allarguin durant dos anys aproximadament. En aquest edifici, a més, està previst que s’hi instal·li l’Espai Jove Jaume Oller.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt