El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Edifici on es troba situat el local dels exlegionaris, a les Casernes de Sant Andreu / David García Mateu

Els legionarios hauran d’abandonar les Casernes en menys de 15 dies

Societat

Via burofax. Així ha notificat el Consorci de la Zona Franca (CZF) a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, amb seu a les Casernes, que haurà d’abandonar el local abans del 10 de febrer. Un comiat que porta associada una indemnització de 12.500 euros en favor de l’entitat paramilitar. La raó: compensar les darreres reformes que han efectuat a l’espai, però que ja aquests dies previs haurien declinat d’acceptar (consideren que la xifra és inferior als 18.000 euros que, defensen, haurien invertit, segons ha avançat l’ARA i el Tot Barcelona). En aquest sentit, el CZF ja s’ha mostrat contundent: si no marxen el dia de la data límit, se’ls iniciarà un procés judicial per desnonar-los.

 

Si bé la polèmica es va desfermar quan l’any 2013 el CZF els va cedir gratuïtament els 5.000 metres quadrats on des d’aleshores han dut a terme les desfilades, l’entitat paramilitar porta establerta al mateix local de les Casernes des del 1998. Si bé les victòries de Barcelona en Comú i PSOE a la ciutat i l’Estat l’any 2019 va fer creure a alguns veïns que servirien per acabar amb la cessió (ara tots dos partits presideixen i governen el CZF respectivament), els tràmits per desfer la cessió no s’han executat fins tres anys després.

Tanmateix, posar de relleu que les altres dues entitats paramilitars que ocupaven aquest edifici, la Hermandad Provincial de Sargentos Provisionales de Barcelona i l’Asociación de Caballeros Inválidos y Mutilados Militares de España, sí que han acceptat les indemnitzacions per marxar (18.800 euros en total). Un cop la germandat de legionaris també marxi, serà el torn d’Adif perquè desenvolupi els edificis d’habitatges que han de servir per finançar les obres de l’alta velocitat Sant Andreu – La Sagrera.

Medalles de la División Azul i del jou amb les fletxes feixistes / DGM
Medalles de la División Azul i del jou amb les fletxes feixistes en venda durant la Fira MIlitar de 2017 // DGM

Per últim, recordar que el local ha servit d’espai de trobada de membres d’ultradreta, així com va ser l’espai de celebració de fires militars on s’exposava i es venien objectes amb simbologia feixista i nazi, tal com va poder documentar L’Exprés de Sant Andreu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt