El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament recula i torna a canviar el sentit del carrer Gran

Societat

Encara que l’objectiu de l’Ajuntament de Sant Andreu era evitar que el trànsit seguís travessant el nou carrer Gran de Sant Andreu de punta a punta mitjançant canvis de sentit per trams, finalment el consistori ha hagut de fer marxa enrere. Tal com ha comunicat l’administració local, el proper dissabte 19 de juny el tram entre Malats i Joan Torras tornarà a ser direcció Fabra i Puig, després que el veïnat organitzat en la Plataforma per la Distribució del Trànsit ho hagi hagut de reclamar persistentment durant un any i mig.

 

La raó amb la qual el consistori justifica la correcció del model de mobilitat és el mateix argument que els veïns afectats porten aquest temps reclamant solucions: el canvi de sentit del carrer Gran va provocar una sobrecàrrega de trànsit en els carrers del voltant. El motiu: molts vehicles dia rere dia es desvien i fan el recorregut pels carrers Joan Torras, Agustí Milà, Segarra i Matagalls per poder girar pel carrer Malats i accedir així, de nou, a Gran de Sant Andreu.

Encara que el Govern de la regidora Lucía Martín fins a dia d’avui havia preferit dur a terme petites actuacions a l’espera de tenir sobre la taula el nou estudi de mobilitat, l’executiu ha acabat tirant pel dret a conseqüència de la pressió veïnal. D’una banda, es canviarà el sentit de circulació del carrer Gran de Sant Andreu entre els carrers Malats i Joan Torras. En paral·lel, el carrer Santa Marta també canviarà de sentit per tal de possibilitar el gir dels vehicles des del carrer Gran de Sant Andreu al Passeig de Torras i Bages.

Pel que fa a la senyalística, s’implantaran senyals de prohibició de pas de vehicles de mercaderies al carrer Segarra i de restricció d’accés a vehicles autoritzats (veïnat, serveis i càrrega i descàrrega) al carrer Gran de Sant Andreu i al carrer Segarra. D’altra banda, també es farà una retirada de fitons al carrer Servet per evitar l’efecte túnel dels conductors i comprovar si suposa una disminució de la velocitat mitjana.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt