El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El moviment veïnal torna a recollir signatures contra el tanatori

Societat

La plataforma veïnal ‘No ens robareu les Casernes’ ha organitzat aquest dissabte una nova recollida de signatures amb l’objectiu de frenar la construcció d’un tanatori privat en un solar públic de Sant Andreu. El tret de sortida de la recollida s’ha celebrat a la plaça d’Orfila, des d’on l’organització ha assegurat que pretén arribar 1.500 suports per forçar una Audiència Pública on els veïns puguin demanar explicacions als responsables polítics de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca (CZF). Encara que rere el tanatori hi ha una empresa privada (Mémora), han sigut aquestes dues institucions públiques les que han donat el vistiplau a l’equipament funerari.

 

Fa més d’una dècada que les entitats veïnals van posar en marxa la campanya ‘No ens robareu les Casernes’ per exigir que els solars que deixava l’antic recinte militar acollissin equipaments públics. Mentre que l’any 2004 les associacions finalment van aconseguir pactar amb el CZF i l’Ajuntament de Barcelona tot un seguit d’equipaments en aquests terrenys, el Consorci ha decidit tirar pel dret i trencar la seva paraula amb el veïnat. Ja fa tres anys que va decidir subhstar el solar que s’ha adjudicat Mémora per 4,5 milions d’euros.

Tal com recorden els representants veïnals, el compromís era que aquest solar acollís un alberg públic juvenil, en comptes d’un tanatori privat. És per això que el veïnatge reivindica que es respectin els acords assolits i que es construeixin els equipaments pactats. A la llista dels que encara no han sigut ni inaugurats després de gairebé 15 anys hi ha la residència d’avis, el casal de joves o l’escola bressol. L’escola de primària, la comissaria dels Mossos d’Esquadra i l’edifici del CAP amb el centre sociosanitari són els únics que s’han inaugurat fins avui dia, tot i que el darrer està en mans d’una entitat privada.

Vista la mala experiència que han tingut les associacions veïnals amb la gestió del sociosanitari Isabel Roig, consideren que ara han d’exigir encara amb més contundència els serveis públics que van pactar amb el consorci. En aquest sentit, si ambdues parts consideren que hi ha alguns solars que podrien acollir algun altre tipus d’equipament, recorden que ja existeix la Comissió de Seguiment de Casernes on encetar el debat. Tot plegat, per respectar els processos de democràcia participativa que ha liderat el moviment veïnal durant tots aquests anys, sentencien.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt