El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El veïnat exigeix treure la gestió del sociosanitari a Blauclínic

Societat

Una seixantena de persones s’han concentrat aquest dijous a les portes del centre sociosanitari Isabel Roig que gestiona Blauclínic. El seu objectiu: la posada en marxa d’una auditoria immediata per part de la Generalitat, una major transparència de la gestió i la rescissió del contracte que té la corporació privada per operar en aquest equipament públic.

Banner Ajuntament 300x250
 

La convocatòria ha estat organitzada per les entitats que formen part de la Comissió de Salut del Districte de Sant Andreu, però els veritables protagonistes de la trobada han estat els afectats pel tracte rebut al sociosanitari. “Jo allà no hi vull tornar ni lligada“, ha explicat Amparo López, veïna de Sant Andreu i gairebé fugitiva del centre. “Em vaig acabar escapant i demanant a la gent del CAP que em fes les cures que m’havien de fer”.

Segons relata López, ja a la primera nit va observar com el personal no atenia les trucades dels pacients i en el seu cas van fer cas omís a abaixar-li la barana del llit per poder anar a evacuar per si mateixa al lavabo en al·legar que “tenien molta feina”. “La companya de l’habitació em va dir que em pixés a sobre, però a mi encara em queda dignitat i vaig haver d’aguantar dues hores més al llit esperant”. “No tolero que em tractin d’aquesta manera, la noia no sé si estava sola o li paguen poc, però va demostrar molt poca humanitat, no són maneres de tractar un malalt“, sentència.

A parer de l’afectada, més enllà del menjar “infecte” basat “en bullits de ranxo sense gust de res”, el problema del sociosanitari radica en “els contractes abaratits que la Generalitat tanca amb les empreses”. “En comptes de mirar els diners que s’estalvien, haurien de fixar-se en la qualitat del servei que adjudiquen i després controlar-ho“, valora.

El cas d’Amparo López no és l’únic que s’ha escoltat aquest dijous, sinó que altres persones afectades, com Teresa Pujol, també han volgut deixar constància dels problemes que han patit per part de l’equip de Blauclínic. Segons ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu, al seu pare li van començar a donar la medicació d’un altre pacient, fet que desencadenaria en dos ingressos a l’Hospital de la Vall d’Hebron fins que es va adonar del que succeïa. “Aquí no torno mai més“, conclou.

Amparo López exposa el seu cas davant dels concentrats // DGM

Tota una sèrie de queixes verbals que ara la Comissió de Salut vol aplegar per escrit i presentar al Servei Català de la Salut perquè els seus responsables s’adonin del problema que s’ha generat al centre Isabel Roig. Una operació que coordinaran des del local de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, punt on esperen rebre les denúncies per escrit dels usuaris descontents. “Hem de pressionar a les institucions sanitàries, que són les responsables de cedir la gestió i no controlar la qualitat dels serveis”, destaca la portaveu del SAP Muntanya, Trini Cuesta.

“La majoria de sociosanitaris de Barcelona estan en mans de privats; cal que el CatSalut faci auditories i un estudi de càrregues de treball que estableixi ràtios, com el nombre de malalts per infermera”, emfatitza Cuesta, qui no entén com des de Blauclínic “es resisteixin a donar-nos aquestes dades tan bàsiques”. “Fins i tot hem intentat cercar el contracte-conveni amb l’empresa o les memòries econòmiques i no els trobem per enlloc; volem saber quin pressupost reben de forma anual i quina part es queden per al seu benefici propi“, destaca.

1 Comentari

  1. Tot el meu suport a aquesta queixa que busca dignificar tant al pacient com al seu entorn. És una vergonya que s’acceptin empreses privades per gestionar serveis públics i més escandalós encara quest servei tant delicat i important. Aqueta empresa busca guanys màxims sense importar l’atenció al pacient ni la seva dignitat ni possiblement la dels seus treballadors.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt