El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les entitats denuncien l’atenció que reben els pacients del sociosanitari

Societat

Trencar el silenci. Això és les que faran les entitats que formen part de la Comissió de Salut de Sant Andreu aquest dijous a les 17 hores davant el sociosanitari Isabel Roig. La raó: el cúmul de queixes que, segons revelen, acumula la gestió que fa Blauclínic d’aquest equipament de les Casernes. “Es pot dir que cada vegada anem a pitjor amb aquest sociosanitari; parlem amb gent que ha tingut familiars o en té i reiteradament es queixen de l’atenció”, denuncia a L’Exprés de Sant Andreu la portaveu de les entitats, Àngels Marro.

 

“La gent no hi vol tornar, sabem de persones que estan ingressades que volen marxar, que no fan la rehabilitació que haurien de fer o que després pretenen facturar els dies que passen de més quan no s’han pogut recuperar en el termini establert”, apunta Marro. “És cert que la COVID-19 fa les coses més complicades, però no té res a veure amb el fet que no es compleixin alguns mínims“, sentència.

Segons les entitats, “el fet que la gestió d’un servei teòricament públic la faci un privat, [Blauclínic], genera aquestes deficiències: ens trobem que les famílies reclamen personal i denuncien constantment l’incomestible menjar de càtering, que semblava que havia millorat una mica, però que ha tornat a empitjorar”. Un problema que creuen que es podria solucionar amb una major implicació de l’administració pública, però es troben que “el Servei Català de la Salut cedeix serveis pagats amb diners públics a empreses privades per després no exercir cap control“.

En paral·lel, les associacions critiquen com l’actual direcció gestiona el centre amb “opacitat” i no els entreguen dades que consideren essencials, com el nombre de professionals en actiu o la ràtio de pacients per facultatiu. “Estem bastant cansats de reunir-nos ja amb ells, perquè a l’hora de la veritat no ens fan cas i no es belluga res”, acusa la portaveu.

Des de fa quan que les entitats reben queixes sobre el tracte als usuaris del centre Isabel Roig? “Pràcticament des de la seva inauguració, però la gent té por a fer queixes perquè creuen que després pot repercutir en el tracte que rebran els seus familiars”, contextualitza la portaveu. “Hi ha moltes persones que s’han dirigit a nosaltres directament, a la Comissió de Salut i al SAP Muntanya, però després ens trobem que no volen fer una denúncia per escrit i això ens representa un problema”.

“Nosaltres no volem carregar la culpa de tot a la direcció, però el que està clar és que el resultat de la gestió no és bo“, resumeix. “Ara mateix no ens consta que encara sigui així, però alguns professionals de la Vall d’Hebron ens han explicat com alguns pacients que rebien de l’Isabel Roig ho feien en molt males condicions; en parlaven com d’un centre problemàtic”, afegeix.

Tota una sèrie de dinàmiques que, o bé no volen que es tornin a repetir, o bé desitgen que s’acabin d’una vegada per totes. Per aquesta raó, les entitats que formen part de la Comissió de Salut de Sant Andreu han convocat per aquest dijous a les 17 hores una concentració davant del sociosanitari Isabel Roig. L’objectiu: denunciar la gestió privada de Blauclínic i fer saber a la resta del veïnat què succeeix en aquest centre.

1 Comentari

  1. Es vergonzoso no hay personal y los 12 dias que estuve no pude hablar con el médico y apuntandome en la libreta salio tida llagada. Horrible tengo yna quja a la generalitad

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt