El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una desena de parets reproduiran poemes del veïnat

Cultura

Per tercer any consecutiu, la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu es torna a posar en marxa amb “les cures i la connexió amb nosaltres mateixes” com a eixos centrals després de viure un any insòlit. Una nova edició adaptada a la nova realitat, però no per això menys transcendental. Tot al contrari. La proposta d’enguany: pintar gairebé una desena de murs del districte amb micro-poemes del veïnat.

 

La idea va començar arran la crida que la Xarxa Poètica va llençar a la ciutadania perquè “fessin volar la imaginació i posessin sobre paper allò que passava per la seva imaginació amb micro-poesies”. Ara, després de rebre més d’un centenar d’escrits, el col·lectiu B-Murals pintarà una desena de parets amb els textos seleccionats, com ja es va començar a fer Monterrey (Mèxic) l’any 1996, després de la idea sorgida pel promotor cultural Armando Alanís Pulido.

Per tal d’inaugurar el projecte artístic, el proper dissabte 27 de febrer a partir de les 12 hores es durà a terme una ruta poètica literària pels murs intervinguts. Un esdeveniment, però, pel que caldrà inscripció prèvia degut a la limitació d’assistents. En paral·lel també es farà un repàs a les exposicions que acolliran la Torre de la Sagrera, l’Ateneu L’Harmonia i la biblioteca La Sagrera Marina Clotet  amb la resta de versos que ha rebut l’organització.

Cal tenir en compte que aquesta ruta no serà l’única activitat de l’edició d’enguany, sinó que divendres de la setmana passada ja es va celebrar a l’Harmonia el cicle Nits Literàries amb Eli Sanz i Enric Escorsa, i que dimarts vinent es visionarà a les xarxes socials el vídeo “Trencapoemes de closques” del poeta Josep Pedrals i l’alumnat de l’institut L’Alzina. A més, divendres de la setmana vinent a les 18:30 hores també es farà lectura de diferents versos de poetesses a la Torre de la Sagrera, entre altres activitats.

Per últim, l’organització valora positivament l’evolució del certamen any rere any. Mentre que allà el 2019 va ser una activitat conformada per només quatre propostes, avui dia ja compta amb la participació de Can Portabella, el Centre Cívic La Sagrera “La Barraca”, l’Ateneu L’Harmonia, l’Espai 30, el centre cívic de Sant Andreu, la Torre la Sagrera, la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero, B-Murals, l’Institut l’Alsina, l’escola Jesús, Maria i Josep i l’Institut Ramon Llull i de la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet, així com el suport i la col·laboració de Can Clariana i l’Intercanviador de l’Espai Jove Garcilaso.

Fotografia | Ateneu L’Harmonia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt