El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Lucía Martín menysté el Pla Casernes pactat amb el veïnat

Política

Després de 14 anys de retards en l’execució del Pla Casernes que Ajuntament de Barcelona, Consorci de la Zona Franca (CZF) i les entitats veïnals van pactar, aquest dijous al Ple del Districte la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha passat a menystenir l’acord. Una postura que xoca frontalment amb el posicionament de les sis associacions de veïns del districte que aquest mateix dilluns es van concentrar a la plaça d’Orfila per denunciar la darrera operació del CZF: vendre el solar que havia d’acollir l’alberg per a joves de gestió pública a Mémora, empresa que ara hi vol fer un tanatori privat.

 

Tal com ha constat Martín, la voluntat del seu Govern “no és tant recuperar aquells acords concrets que s’havien arribat fa 15 anys, perquè és bastant absurd que ara hi vulguem totes un equipament turístic”, sinó generar “espais de consens, de diàleg i de negociació per aconseguir una resposta a les veïnes”. Dit d’una altra manera, crear un nou procés participatiu perquè les propostes del veïnat es puguin compatibilitzar amb la construcció del tanatori.

En la mateixa línia i a petició de Ciutadans, el conseller socialista de Govern, Ivan Marza, ha explicat “per tropecientas mil veces esta semana” que “la decisió de posar un tanatori no és del Districte ni de l’Ajuntament, sinó que és una parcel·la que l’ha comprat un privat“. En aquesta línia, Marza també ha rememorat les explicacions que va donar el representant del CZF a la darrera Comissió de Seguiment de Casernes, el qual hauria explicat que el seu organisme “es finança amb la compravenda dels seus actius i així ho han fet”. Una operació immobiliària que en aquest cas ha sigut a costa de trair un acord veïnal. “Actualment estan treballant per retornar el consens i l’esperit d’acord que es va fer fa 14 anys”, ha insistit el socialista.

La retòrica de Govern de comuns i socialistes, però, no ha agradat pas a les files republicanes: “No ens donin lliçons de participació; reconeguin que es poden fer millor els concursos i la gestió, i no ens atabalin a veïns, partits i entitats amb processos participatius i el joc d’on està la bolita sobre el que decideix i no decideix el Consorci”, els ha contestat el conseller d’ERC, Carlos R. Escuredo. “Fa 14 anys d’aquests acords, però vostès fa sis anys que governen“, ha afegit.

Carlos R. Escuredo, en un moment de la seva intervenció al plenari // Districte de Sant Andreu

Un temps que ha permès a Sant Andreu en Comú deixar córrer altres lluites del passat i que ni entitats ni partits obliden: “Dels legionarios en sabem alguna cosa? Porten sis anys governant i fa sis anys vostès estaven darrere de la pancarta amb nosaltres, reclamant que aquesta gent havia de marxar; Això també va ser un consens veïnal i no l’hem vist en cap sentit”, ha conclòs el mateix conseller sense obtenir resposta per part de la regidora.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt