El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Lucía Martín confirma la construcció d’un tanatori a les Casernes

Societat

La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha confirmat en el darrer Consell de Barri de dijous passat la construcció d’un tanatori a les Casernes. Segons ha comunicat, l’espai funerari que s’instal·larà al passeig de Santa Coloma comptarà amb quatre sales de vetlla i només aprofitarà el 25% de la superfície del solar que Serveis Funeraris de Barcelona SA (BFS) va adquirir per 4,5 milions d’euros en una subhasta del Consorci de la Zona Franca (CZF).

 

Tot i les discrepàncies que ja va despertar el projecte entre el veïnat quan L’Exprés de Sant Andreu va publicar en primícia l’any 2018 les intencions de l’empresa funerària, des de l’executiu format per Barcelona en Comú i el PSC ha assumit que no poden fer res per aturar-lo. “És important dir que el sector funerari de la ciutat està privatitzat i no hi ha cap normativa que limiti les places d’aquest servei; no podem limitar l’obertura“, ha subratllat la regidora.

“Mémora ha iniciat el tràmit amb el Departament d’Ecologia Urbana; encara no ha entregat la proposta definitiva ni cap mena de projecte, però ja ens han dit que tenen la voluntat de fer un tanatori molt petit”, han fet públic per primera vegada des de l’Ajuntament. En aquesta línia, la regidora també ha deixat caure el possible interès de les entitats veïnals en proposar nous usos pel 75% del terreny de 6.000 metres quadrats que no s’aprofitaran per al tanatori: “L’empresa està oberta a decidir en converses amb entitats i veïns què podria passar amb la resta del solar“.

En paral·lel, ha advertit que “no és una parcel·la municipal” i que qui ha pres la decisió de vendre el solar a la funerària és el CZF. “És una subhasta d’un privat“, ha declarat, obviant la definició amb què el mateix Consorci es presenta: “Entitat pública de dinamització econòmica”. Organisme que, per cert, presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Per últim, Martín també ha qüestionat la voluntat dels veïns que van acordar el Pla Casernes ara fa 14 anys, en recordar que “allà es podria haver fet un allotjament turístic; no sé si és el que necessita aquella zona del barri i si és el que volien els veïns“.

Veïns recullen signatures contra el tanatori de Casernes / DGM
Veïns recullen signatures contra el tanatori de Casernes l’any 2018 / DGM

Per últim, la màxima responsable de Sant Andreu ha tornat a posar sobre la taula que “la voluntat de Barcelona en Comú és una funerària pública de ciutat; el problema és que no va poder tirar endavant”. De fet, van ser els seus actuals socis de Govern els que van tombar la iniciativa pública el febrer de 2019, gairebé una dècada després que un altre socialista, l’exalcalde Jordi Hereu, decidís privatitzar Barcelona Serveis Funeraris SA. Per a més inri, ara ha sigut el mateix executiu de l’alcaldessa Ada Colau el que fa escassos mesos ha iniciat el procediment per subhastar l’últim 15% de les accions de la funerària que quedava en mans públiques.

El veïnat de Sant Andreu, organitzat en l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar, l’AVV Sant Andreu Sud i l’AVV Sant Andreu Nord – Tramuntana, l’AVV La Sagrera, l’AV Trinitat Vella i l’AVV del Bon Pastor, ja ha convocat una concentració informativa i de rebuig a la plaça d’Orfila el proper dilluns 30 de novembre a les 18 hores. 

2 Comentaris

  1. Sóc veï de les casernes: ens heu enganyant totalment, res d’això apareix al pla signat. Si la Sra Lucía Martín i companyia no saben el que estava programat i signat, que ens ho demani als veïns, que tenim les memòries oficials de l’Ajuntament de BCN. VERGONYA DE REGIDORA QUE NO DEFENSA ELS INTERESSOS DEL SEU BARRI, ON SON ELS EQUIPAMENTS PROMESOS???

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt