El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Veïns recullen signatures contra el tanatori de Casernes / DGM

Veïns recullen signatures contra el possible tanatori

Societat

Després que L’Exprés de Sant Andreu publiqués en primícia la compra d’un solar de Casernes per part de Serveis Funeraris de Barcelona, un grup de veïns i veïnes de la zona s’ha començat a organitzar per frenar la possible instal·lació d’un tanatori. Si bé els seus recursos són limitats, asseguren que en dos dies ja han recollit prop de 500 signatures i que tenen intenció de registrar-les amb alguna entitat veïnal.

 

“Quan ho vam llegir vam pensar que alguna cosa havíem de fer; pel que espontàniament hem decidit recollir signatures”, explica el veí de la zona, José Antonio López. En aquest sentit, si bé són conscients que encara no hi ha cap certesa sobre el fet que el nou edifici sigui un tanatori, explica que, “per si de cas, ens avancem“.

Tal com justifica una segona veïna que també s’ha mobilitzat, Maria Dolors Ruiz, “un tanatori no és una cosa agradable”. “Evidentment que algun dia tots anirem a parar allà; és un servei que necessita la societat, però sí que m’agradaria que el posessin fora de la població, en un altre indret més adient que aquest“, comenta Ruiz, qui posa com a exemple el que hi ha a la Ronda de Dalt. A més, ella mateixa considera que la seva instal·lació a Casernes desvaloritzarà els habitatges de la zona i generarà certa aprensió entre els veïns.

“El col·locarien rere un parc on aniran a jugar les criatures i reiteradament es veurien passar cotxes fúnebres, més tots els negocis que genera al seu voltant, com floristeries o marmolisteries… Tot això és una cosa evident i no és agradable”, afegeix Ruiz. Preferiria l’alberg per a joves, tal com estava projectat? “Claríssimament, sí“. “Sé que l’alberg per a joves podria comportar certes incomoditats, però no tinc per què pensar que tothom que vingui a l’alberg seran males persones”, comenta.

En aquesta línia, López argumenta que “com a ciutadà m’agraden les formalitats, i aquí es va dir de fer unes determinades coses”, en referència a l’alberg. A més, fins i tot troba determinades “incoherències” de cara al futur: “Com se sol·licitaran els permisos per una revetlla o una banda si al costat estan resant o orant?”, reflexiona. Per ara, els veïns que s’han començat a organitzar tenen intenció de recollir signatures a la porta del Mercadona del passeig de Santa Coloma totes les tardes.

Fotografia | Els veïns recullen signatures contra el tanatori de Casernes / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt