El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El veïnat esclata contra el tanatori a les Casernes

Societat

“Tanatori no; ni públic, ni privat“. Aquest ha sigut el clam del centenar de veïns aplegats en la primera concentració convocada per les sis associacions de veïns del districte, contra la construcció d’un tanatori a les Casernes per part de Serveis Funeraris de Barcelona SA (SFB), tal com va confirmar en el darrer Consell de Barri la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín. De fet, els afectats més directes per la seva ubicació han interromput diverses vegades les intervencions dels representants veïnals per expressar la seva ferma disconformitat amb el projecte.

 

La concentració informativa ha començat amb la paraula del vocal de l’AVV de Sant Andreu Nord – Tramuntana, Carlos Blanch, qui ha posat en context als assistents de la traïció que suposarà la construcció de l’equipament funerari: “L’Ajuntament ens va dir que no donaria els permisos urbanístics i es va posicionar totalment en contra de la construcció del tanatori”. Ara, però, el consistori ja ha anunciat que tramitarà la petició de SFB.

En aquesta línia, Blanch ha recordat que l’obligació del Consorci de la Zona Franca (CZF) era construir un alberg públic per a joves, però ningú sap la raó per la qual mai s’ha arribat a posar en marxa el projecte. El que en tot cas ha volgut deixar clar és que aquell sòl ha de tenir una funció pública, mentre que el CZF, controlat pels comuns i socialistes, l’únic que ha fet ha sigut subhastar-lo a un privat.

El president de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, també ha defensat el caràcter públic del sòl, fent èmfasi en que no estan en contra del tanatori, sinó del fet que el tanatori sigui privat. En expressar aquesta opinió, una veïna de la zona, Sílvia Giménez, s’ha encoratjat a agafar el micròfon per defensar la posició de molts dels manifestants: “No volem tanatori, ni públic ni privat“, ha esbitzat, mentre que en paral·lel ha recordat que en aquell sector de Sant Andreu no tenen ni un caixer: “I a sobre ens volen col·locar un tanatori, és indignant!”. Tan bon punt ha acabat, la plaça d’Orfila ha esclatat en un sonor aplaudiment.

L’encarregada de fer la lectura del manifest ha estat la presidenta de l’AV de Sant Andreu Sud, Cristina Galán, qui ha posat sobre la taula el que “s’ha venut el peix d’amagat i per l’esquena del veïnat i les entitats”. Les mateixes entitats han tornat a exigir que els solars de les Casernes siguin destinats a les iniciatives públiques compromeses, per tal que es respectin escrupolosament els acords de fa més de 14 anys: “No permetrem que Casernes esdevingui un nou engany.”

El president de l’AVV Sant Andreu Nord – Tramuntana, Carlos Blanch, en un moment de la seva intervenció // LAURA LAFUENTE

Per tal de posar punt final a la concentració, Blanch ha advertit que aquesta només ha sigut la primera acció organitzada per les sis entitats veïnal del districte, ja que durant tot aquest mes de desembre tenen previst organitzar-ne més. El mateix president ha deixat clar que l’objectiu és fer una acció definitiva abans de cap d’any: “No està tot venut, encara som a temps de revertir-ho”.

1 Comentari

  1. A mi com a veí del barri em dóna més servei un tanatori que un alberg de joves, que només farà portarà una major gentrificació.
    I si tot el que reuneixen són 100 veïns…més val que es quedin a casa i es dediquin a treballar els problemes de veritat del Districte.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt