El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El veïnat es nega a vendre els solars públics de Casernes “al millor postor”

Societat

L’Assemblea d’Entitats per les Casernes ha emès aquest dissabte un comunicat on torna a denunciar el “tripijoc” que l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca (CZF) faran amb el solar de les Casernes de Sant Andreu on s’ha projectat un tanatori privat. Segons reivindica la plataforma, fa ja 14 anys que es van consensuar entre veïns i administració els equipaments públics que s’havien de desenvolupar en aquests solars, com perquè ara “qui ens governa cregui lícit vendre a pedaços al millor postor la democràcia participativa“.

Banner Ajuntament 300x250
 

Des de l’assemblea veïnal recorden que el pacte establia que en aquella peça s’havia de construir un alberg juvenil públic i que ja l’anterior govern municipal de Barcelona en Comú es va posicionar al costat dels veïns quan es va destapar que Mémora hi volia fer un tanatori privat. “Avui ens assabentem que aquell compromís era paper mullat per apaivagar els ànims, que s’han venut el peix d’amagat i per l’esquena dels veïns, veïnes i entitats que els representen, i que un empresari amb la sort de cara o bones amistats plantarà al terreny públic el seu negoci privat”, exposen.

En aquesta línia, el veïnat organitzat posa de manifest com durant 14 anys totes les entitats han dedicat hores i hores a vetllar perquè els equipaments d’aquesta zona de Sant Andreu tiressin endavant. Una dedicació, però, que per ara només ha tingut com a resultat dos dels equipaments compromesos: l’escola i el sociosanitari, quan “són un dels pocs terrenys públics urbanitzables per equipaments que ens queden a Sant Andreu”.

Vista l’experiència amb la trama del tanatori que hi vol instal·lar Mémora, amb el beneplàcit del CZF i l’Ajuntament de Barcelona, des del teixit veïnal observen com no queda cap propòsit per part de l’administració per “garantir que la resta d’equipaments pendents a Casernes siguin públics“. A més, troben fins i tot cert “humor negre” en el fet que el nou edifici funerari es construeixi al costat d’habitatges dotacionals per a gent gran, un centre de dia i una residència d’avis.

Per tota aquesta sèrie de raons, des del moviment exigeixen aturar la venda del solar a Mémora, vetar qualsevol altra transacció de compravenda dels solars envers privats i respectar “escrupolosament” els processos participatius i els acords assolits. Per últim, insten als responsables del Districte a prioritzar pressupostàriament els equipaments públics que des de fa anys estan projectats a Sant Andreu i que mai s’han executat. “No permetrem que Casernes esdevingui un nou engany“, sentencien.

Fotografia | AV Sant Andreu Sud

4 Comentaris

    • Pere, no som quatre gats, això ho dius sense tenir ni la més mínima idea, si no participes, com pots saber quina quantitat de gent estem implicades en la protesta i el per què?. El teu comentari està buit de contingut i no aporta res a la solució del conflicte, d’una banda, l’empresa “Mémora” (empresa privada que ofereix serveis privats) vol construir el tanatori (privat) en uns terrenys quina destinació acordada fa anys amb l’Ajuntament, sempre va ser, la de utilitzar-los per oferir serveis públics al barri “d’origen no privat”. D’altra banda, construir un “Tanatori” a prop d’edificis amb gran densitat de població, té nefastes conseqüències ecològiques, ja que la inhumació de cadàvers, afavoreix l’augment de contaminació.
      També augmentarà el problema de trànsit que ja tenim al barri, a causa de l’afluència massiva de cotxes que transporten als difunts i dels assistents als funerals.

  1. Pere, no sé desde quan ets veí, però suposo que no ho eres quan al seu moment ja ens vam mobilitzar el veins de Sant Andreu Nord, precisament perquè s’anava a fer un tanatori, i es va arribar a un consens i un pla d’urbanisme signat pel govern municipal.

    Arran d’allà, fins i tot hi ha gent que ha comprat habitatge segons el pla signat i ara ho volen canviar perquè si? Per cobrar comissions poder? No és qüestió de què agrada més o menys, és qüestió de respectar els acords.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt