El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Obre al públic el ‘macroparc’ infantil de les Casernes

Societat

Estrena carregada d’il·lusió. Després de mesos envoltat per les tanques, aquest divendres s’ha obert al públic el ‘macroparc’ infantil de les Casernes de Sant Andreu. Un espai que feia 14 anys que s’hauria d’haver posat en marxa, però que fins ara no ho havia pogut fer degut als incompliments de les administracions responsables. En total, la nova àrea de jocs ha suposat una inversió de 2,7 milions d’euros per part de l’Ajuntament de Barcelona.

 

L’obertura al veïnat d’aquesta peça urbanística posa pràcticament el punt final a la reurbanització de la zona verda projectada entre el passeig de Torras i Bages, carrer Gran, el passeig de Santa Coloma i el carrer de Palomar i ara només cal que s’aixequin els equipaments i blocs d’habitatge pendents. Pel que fa a la zona verda inferior de les Casernes, ubicada entre Torras i Bages i Fernando Pessoa, aquesta haurà d’esperar uns mesos més.

La nova zona de jocs infantils compta com a principal atractiu amb el Rolling Gill, un joc de 20 metres d’envergadura i pensat per a nens i nenes d’entre cinc i dotze anys, en el qual la part frontal de lona s’ha adaptat pels nens amb problemes de mobilitat. En paral·lel s’ha instal·lat un Whizzer disc giratori i un Rota Roka per a infants de quatre a dotze anys, així com petits turons per a jocs informals. Fins i tot s’han col·locat uns gronxadors amb seients adaptats perquè els puguin fer servir des de nadons d’un any, fins a adolescents de 15 anys.

Més enllà de la diversitat de jocs, el nou espai del Parc d’Antoni Santiburcio també destaca per la vegetació i la biodiversitat que s’ha implementat, la qual compta amb tècniques de drenatge sostenible per a la gestió de les aigües de pluja. De fet, l’ampliació ha cosit i arranjat el terreny des del carrer de Palomar, fins a la la urbanització que ja es va fer amb zones d’estada, l’esplanada, el parterre aromàtic, la zona arbrada i les àrees d’exercici per a joves i adults, així com les fonts que en un principi havien de permetre el bany, però que al final només fan servei ornamental a causa d’un error de disseny tècnic.

A banda del parc infantil, l’espai incorpora noves zones verdes // AJUNTAMENT DE BCN

Ara tota la maquinària d’obra passarà a treballar al voltant de la construcció d’habitatges dotacionals, els quals ja es troben en procés de licitació. Més concretament, entre els habitatges existents i la comissaria dels Mossos d’Esquadra s’aixecarà l’edifici C, que comptarà amb 152 habitatges per a gent gran i l’Espai Jove Jaume Oller. Pel que fa a l’edifici “A”, tindrà 84 habitatges destinats a lloguer social, i se situarà al carrer Víctor Colomer 6-12.

Ja a l’altre sector de les Casernes, al carrer de Fernando Pessoa, s’ubicarà l”edifici “J” que es destinarà a lloguer per a joves i que es preveu que tingui un total de 60 habitatges. En el cas dels seus baixos, aquests hauran de servir per allotjar una nova escola bressol municipal i ben a prop comptaran amb un futur poliesportiu municipal.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt