El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Famílies desafien la prohibició de banyar-se a les fonts de Casernes

Societat

La calor rosteix i saltar-se la norma passa a ser deliciós. Tot i que l’Ajuntament de Barcelona va prohibir el bany a les fonts del parc d’Antoni Santiburcio de les Casernes, algunes famílies ja han desafiat al consistori. Tal com ha pogut comprovar aquest mitjà de comunicació, de ben poca cosa han servit els cartells informatius davant les ànsies d’aigua d’alguns veïns. Per tal d’evitar l’efecte crida, però, el consistori ha engegat una campanya per evitar que la font sigui reclam estival. Segons han confirmat fonts del districte a aquest mitjà de comunicació, es reforçarà la senyalització que prohibeix el bany i fins i tot s’hi desplaçaran agents cívics a la zona. Tot plegat, per evitar que els infants que tot just han acabat l’escola tornin a ser víctimes de la crisi sanitària que es va produir l’estiu passat.

 

Després dels casos de gastroenteritis que es va relacionar amb l’aigua de les fonts de les Casernes, l’Ajuntament de Barcelona va decidir prohibir el bany a la instal·lació només dues setmanes després de ser inaugurada. Els especialistes van trobar un estrany microorganisme entre els 234 brolladors, el qual estaria relacionat amb la trentena de nens intoxicats (dos dels quals van haver de ser hospitalitzats). Un cop resolt el cas, l’administració local va decidir deixar les fonts, però amb un ús exclusivament ornamental.

Cal recordar que aquestes van ser les primeres fonts de la ciutat dissenyades expressament per al bany dels veïns, amb ús d’aigua potable i inscrites en el Pla Clima. El que continuarà funcionant serà l’enllumenat nocturn de colors i les coreografies programades per Barcelona Cicle de l’Aigua. Ara l’Ajuntament treballa en unes noves fonts similars, però de mida més reduïda, a la zona de la futura rambla de Marta Mata (a la zona del solar del CAP Casernes). Segons fonts municipals, aquesta instal·lació ja es dissenyarà d’una manera que eviti problemàtiques com les ja registrades.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

3 Comentaris

 1. El titular també podria ser:
  “ 1 any sense arreglar el problema”
  “Fracàs de les fonts i ningú assumeix responsabilitats”

  Els veïns només fem ús d’allò que ens van vendre i van prometre. Van venir a inaugurar a bombo i platerets (Sra Laia Ortiz) les fonts com el primer refugi d’aigua de la ciutat i bla bla bla…

  FRACÀS ABSOLUT. Abans de fer-ne unes altres (ja veurem si les fan i com acaben funcionant) hauríem d’exigir tots plegats que les arreglin i donin l’ús amb el qual es van dur a terme. Els propers dies les gent es seguirà banyant perquè ja paguem prou impostos com per haver de pagar 30€ per família cada cop que volem anar a una piscina municipal.

  Manca de credibilitatabsoluta, de compromís amb els veïns i veïnes i d’assumpció de responsabilitats davant d’un fracàs amb majúscules. Han enganyat als veïns i no han estat capaços d’areglar-ho. Vergonya de govern.

  Algun partit polític hauria d’exigir explicacions i responsabilitats en el proper ple del Districte.

  Amb tot el respecte del món David, crec que l’enfoncament de la notícia és poc crític amb la gestió de l’Ajuntsment i massa amb els veïns que només volen refrescar-se amb les fonts que no fa tant l’Ajuntament ens va vendre.

 2. Aquestes fonts són una vergonya. Que les arreglin! Ens han pres el pel, però no passa res, ja han passat les eleccions.
  És inassumible passar pel parc en ple estiu i dir als nens que no es poden refrescar a les fonts. I amb la poca ombra que hi ha al parc, millor ni passar-hi.
  La Colau ens ha deixat un parc que és un perill, et felicito filla. Voldria saber si aquest parc estigués en una zona turística, quedaria així o l arreglarien?

 3. Teniu raó. Es una vergonya.
  Per els ajuntaments.si algo dona problemas la solució es prohibí.
  Ni garantía.ni responsables ni solucions.ni res.cobra comisió i no passa res.
  Això sí. enviar agents civils si …al final ens multaran i tot.
  Si no serveixen que les treguin.
  VERGONYA.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt