El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Prohibeixen el bany a les fonts de les Casernes

Societat

Després dels casos de gastroenteritis que es va relacionar amb l’aigua de les fonts de les Casernes, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit prohibir el bany a la instal·lació inaugurada fa menys d’un any. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, el consistori instal·larà elements que informin als usuaris del fet que el bany no és apte, tot i que l’aigua que en principi es feia servir era potable.

 

Segons van assenyalar fonts municipals el passat mes de setembre, els especialistes van trobar un extrany microorganisme als brolladors, el qual estaria relacionat amb la trentena de nens intoxicats (dos dels quals van haver de ser hospitalitzats). Un cop els experts van relacionar les complicacions gàstriques amb les fonts, l’Ajuntament va tancar l’aixeta dels 234 sortidors només dues setmanes després d’obrir-lo al públic.

Un cop resolt el cas, l’administració local ha decidit deixar les fonts, però amb un ús exclusivament ornamental. Cal recordar que aquestes van ser les primeres fonts de la ciutat dissenyades expressament per al bany dels veïns, amb ús d’aigua potable i inscrites en el Pla Clima. El que continuarà funcionant serà l’enllumenat nocturn de colors i les coreografies programades per Barcelona Cicle de l’Aigua. Ara l’Ajuntament treballa en unes noves fonts similars, però de mida més reduïda, a la zona de la futura rambla de Marta Mata (a la zona del solar del CAP Casernes). Segons fonts municipals, aquesta instal·lació ja es dissenyarà d’una manera que eviti problemàtiques com les ja registrades.

D’altra banda, les obres de la segona fase del parc d’Antoni Santiburcio continuen en marxa. Amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, aquest sector de 6.000 metres quadrats comptarà amb més zones de jocs infantils. Només quedaran sense urbanitzar aquelles parcel·les que en un futur seran solar de nous habitatges i equipaments.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

3 Comentaris

  1. I, a més a més, pretenen que el parc es digui “Santiburcio”, un polític pocasolta, per comptes d’anomenar-lo ‘Parc Jaume Oller’, el xicot andreuenc que va ser mort en el primer assalt a les casernes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt