El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cava Casernes / DGM

La copa de cava que mai haurien volgut brindar

Societat

Una dotzena d’ampolles de cava pels 12 anys de retards a les Casernes i tres coques. I si no han sigut dotze ampolles, hauran sigut una amunt o una avall; què més dona. Al cap i a la fi, la intenció d’aquest divendres de les associacions de veïns de Sant Andreu de Palomar i de Sant Andreu Nord – Tramuntana ha sigut denunciar la llarga dècada “d’excuses” per tirar endavant uns equipaments que mai acaben d’arribar.

Banner Ajuntament 300x250
 

Una irònica celebració a la plaça de Mossèn Clapés que ha comptat amb la presència d’una vintena de veïns i representants polítics d’ERC, Ciutadans, el PP i la CUP-Capgirem Barcelona. Per tant, qui ha faltat a la cita aleshores? Els comuns, el PDeCAT i els socialistes. Dit d’una altra manera, els partits que en els darrers anys han disposat de les eines per provar de desencallar el macro-projecte des del Govern municipal.

De fet, de la dotzena de serveis que s’han de posar en marxa, només hi ha tres en funcionament: la comissaria, l’escola i el CAP. De la resta encara no hi ha calendari. Tota una “vergonya” a parer de les entitats veïnals. A més, “també queden pendents els diferents tipus d’habitatge protegit, bona part de la zona verda i equipaments que falta determinar”. “Des de les AVV creiem que no hauríem de tenir usos temporals, sinó els usos definitius, i menys si aquests usos temporals són per desfilades militars“, ha pronunciat en el discurs el president de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra.

Lectura del manifest per part de Santi Serra / DGM
Lectura del manifest per part de Santi Serra / DGM

Si bé Serra ha destacat la construcció de l’edifici per reallotjar els veïns del carrer de Palomar i la posada en marxa de les obres del Parc d’Antoni Santiburcio, el representant veïnal no ha volgut perdre l’oportunitat de denunciar el retard que ja comença a acumular la primera fase de la zona verda. A més, tenint en compte que “segons el propi projecte de plantejament de l’Ajuntament, tot plegat havia d’estar construït en quatre anys“.

Per aquest motiu, les entitats han exigit al Consorci de la Zona Franca “que actuï amb vocació pública i cedeixi els terrenys d’equipament i habitatge protegit”, mentre que en paral·lel “l’Ajuntament i la Generalitat iniciïn les obres dels habitatges protegits i dels equipaments pendents, prioritzant l’escola bressol i la residència de gent gran“.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt