El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Obres al Parc de les Casernes / DGM

Amaguen la data de finalització del Parc de Casernes

Societat

La data de finalització de la primera fase del Parc d’Antoni Santiburcio situat a les Casernes de Sant Andreu ha passat a ser una incògnita. El motiu? Als cartells informatius s’ha decidit tapar amb un imant groc la dada que notificava el mes que les obres havien d’estar enllestides. De totes maneres, tots els veïns i veïnes de la zona recorden que la data que hi figurava era abril de 2018.

Banner Ajuntament 300x250
 

Què ha passat per què ja gairebé entrats al juny el parc encara estigui en construcció? Segons han assenyalat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, la modificació del tancament perimetral de l’obra i aspectes relatius a la seguretat de les fonts d’aigua han provocat els primers retards en la seva obertura al públic.

Un imant amaga la data de finalització del parc / DGM
Un imant amaga la data de finalització del parc / DGM

Tot i aixó i tal com apunten les mateixes fonts, aquest mes de juny les màquines haurien de marxar del sector comprès entre el passeig de Santa Coloma i Víctor Colomer per començar a urbanitzar la zona que dóna al carrer de Palomar. Una segona fase que en principi hauria d’anar acompanyada de la urbanització de les rambles verdes inferiors, les quals encara no presenten cap símptoma d’haver-se començat a dur a terme.

En total, la zona verda més gran de Sant Andreu de Palomar (22.000 metres quadrats) suposarà una inversió de 5,7 milions d’euros municipals. La zona tindrà tota una sèrie d’espais amb zones d’estada, una esplanada, un parterre aromàtic, una zona arbrada amb àrees d’exercici per a joves i gent gran i un espai amb una font. A més, la topografia del parc es determinarà mitjançant panells rígids, arbustos i tapitzants. En aquest sentit, les bandes rígides delimitaran espais relativament petits que aniran formant grans esglaons de petita alçada.

Pel que fa al turó que s’ubicarà al costat del carrer Gran de Sant Andreu, aquest estarà completament cobert d’espècies vegetals arbustives i estarà travessat per un camí de gairebé 2 metres d’amplada (al llarg del qual hi haurà replans que crearan petites places i miradors). De fet, si es visita l’estat actual del parc aquest ja es comença a visualitzar. Per últim destacar que la zona de jocs infantils haurà d’esperar a la segona fase de l’obra, ja que aquesta anirà ubicada prop de la cantonada del carrer Gran de Sant Andreu amb Palomar.

Fotografia | Obres al Parc de les Casernes / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt