El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L'Escola de La Maquinista acostuma a ser una de les més demandades / DGM

21 famílies andreuenques es queden sense plaça de P-3

Societat

Tal com ha denunciat aquest dimecres la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), un total de 21 famílies del Districte de Sant Andreu s’han quedat sense plaça pública de P-3. En aquest sentit, la presidenta de la Federació, Belén Tascón, ha denunciat que, si bé en els darrers anys ha crescut la demanda de places a les escoles públiques, la Generalitat “no ha fet res” per satisfer el canvi de tendència de la concertada envers la pública.

 

A més, Tascón ha criticat que la majoria de tancaments de grups de P-3 s’hagin fet a l’escola pública en comptes de la concertada. Davant la possibilitat que la Generalitat ampliï les ràtios a les escoles o bé decideixi traspassar als infants a centres concertats, la presidenta ja ha avançat que la FaPaC s’oposarà frontalment. A més, ha titllat de “mala solució” l’opció de crear nous ‘bolets’.

Des de la Federació reconeixen “l’esforç” del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) en els darrers tres anys amb la construcció de sis escoles públiques, tres instituts-escola públics i dos instituts públics. Si més no, consideren que “aquest esforç ha estat insuficient” i que “segueixen faltant places públiques mentre en sobren a la concertada, tot i l’aposta ferma del Departament d’Ensenyament per privatitzar l’educació“.

Si bé a Sant Andreu han sigut 21 les famílies les que enguany s’han quedat sense plaça de P-3, en altres districtes la circumstància és encara més greu. A l’Esquerra de l’Eixample en són 86; a Gràcia una cinquantena i una desena a Sants, mentre que al Guinardó arriben fins als 50 infants afectats. Pel que fa a places d’ESO, fins a 16 adolescents no podran estudiar als centres de secundària públics del Poblenou.

Des de la FaPaC han fet una crida a totes les famílies que no han obtingut cap plaça pública a negar-se a escollir una escola concertada. A més, recorden a totes les famílies que “el sistema no els pot deixar sense una plaça” i que “l’administració haurà de prendre totes les mesures necessàries perquè els nens i nenes tinguin una plaça 100% gratuïta i no religiosa”.

Fotografia | L’Escola de La Maquinista acostuma a ser una de les més demandades / DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt