El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nau del futur Institut Martí Pous, mesos enrere / DGM

Així serà el nou edifici de l’Institut Martí Pous

Societat

Compte enrere. Amb les obres a tota màquina, la comunitat educativa de l’Institut Martí Pous ja ha començat a comptar els dies que li resten per inaugurar el nou edifici. Tot i això, cal tenir en compte un factor: si bé des del Consorci d’Educació esperen poder entregar les claus cap a finals del 2018, l’obertura de portes oficial potser es retarda fins al setembre del curs següent.

 

El motiu? Tal com han revelat els responsables del Consorci al darrer Consell de Barri, la direcció del centre educatiu podria preferir efectuar tot l’any escolar de secundària als mòduls prefabricats, en comptes de fer el trasllat a mig curs. Qüestió, però, que encara està en l’aire, així com els detalls de com serà el nou edifici per dins.

Si més no, el que sembla que ja està més madur és la distribució dels espais per l’interior de l’edifici. Amb una façana pintada amb tonalitat industrial, la nau de l’espai fabril no cercarà desentonar en el conjunt arquitectònic (a diferència de l’escola de primària). A més, cal tenir en compte que l’esquelet de l’edifici es troba protegit.

Però entrenat en matèria, tota persona que s’endinsi en la nova instal·lació educativa es trobarà amb la sala d’administració a la dreta i a l’esquerra amb un gran espai diàfan i polivalent que servirà, per parts, al futur menjador i a la sala d’actes/gimnàs. Per últim, al fons de l’esquerra, hi haurà els vestidors. Pel que fa al pati, els responsables d’obres finalment adaptaran els camps esportius a les mides reglamentàries i s’hi podrà accedir des de la primera planta mitjançant una passarel·la.

En el cas de la primera i segona planta, aquestes comptaran amb un ampli passadís a l’esquerra de les escales que alinearà l’aulari, mentre que a la dreta se situaran les classes de tutoria i les sales de professors. En el cas de la segona planta (de distribució similar), algunes de les aules ja es construiran adaptades al seu futur ús: laboratoris o aules de desdoblament.

Cal destacar que si bé l’antiga nau fabril no comptava amb una tercera planta, en aquest cas els arquitectes han aconseguit guanyar unes golfes sota coberta, les quals serviran per encabir la biblioteca, i les aules de dibuix, de música i d’ambient artístic. A més, en situar-se en aquest punt, un dels elements més singulars de les classes serà el sostre, ja que la seva estructura combinarà la fusta i el metall.

En total, l’edifici arribarà gairebé als 6.500 metres quadrats i estarà capacitat per prestar tres línies d’ESO i dues línies de batxillerat. A més, és possible que finalment incorpori com a element històric i decoratiu el darrer muntacàrregues que es conservava de la Fabra i Coats, tot i que des del Consorci d’Educació encara no han assegurat que es destini al nou ús educatiu, o bé al futur centre d’interpretació històric.

Fotografia | Nau del futur Institut Martí Pous / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt