El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Violí / MLL

Mudança a la vista de violins, violes i violoncels

Cultura

Passejar pel carrer de Paixalet sovint és passejar entre les notes musicals que s’escapen de l’edifici administratiu del Districte. No, no són els funcionaris amb els altaveus dels ordinadors modo bafle; és l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana (nom que va adquirir en honor al mític músic andreuenc). Ara, però, els seus successors tenen la mudança gairebé assegurada.

 

D’aquí ben poc el micro-partits de futbol que se celebren als peus de l’edifici deixaran de tenir banda sonora. Sí, la música del carrer de Paixalet s’apagarà (o en tot cas quedarà en mans dels swaggers) . S’anirà gaire lluny el fil simfònic? Només uns centenars de metres més enllà. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, l’Ajuntament de Sant Andreu i l’ICUB ja s’han començat a arremangar les mànigues per traslladar l’orquestra a un nou indret.

Segons ha confirmat la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, l’Escola de Música marxarà a l’edifici del Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats perquè pugui disposar de més espai. A data d’avui, la mudança està “encarrilada”, assegura. Si més no, cal matisar un apunt: “[Les noves instal·lacions] no les comencem a construir, deixem el projecte fet“. Per tant, els instruments no es mouran del local actual fins d’aquí a un any com a mínim (ergo després de les eleccions). Fins aleshores els músics continuaran en les reduïdes instal·lacions actuals (tot i que ampliades al poc d’entrar el nou Govern, gràcies a la cessió d’una segona planta).

A parer de la regidora, la nova ubicació permetrà “donar servei des de l’Ateneu l’Harmonia, fins a l’escola bressol, passant per l’Escola de Can Fabra i l’Institut Martí Pous, el qual també obrirà línies de Batxillerat artístic“. O dit d’una altra manera, el nou equipament encara intentarà generar més sinergies culturals entre els habitants del recinte fabril: “Aquesta integració cultural és un luxe que no existirà a cap altre lloc de la ciutat“, ha destacat Ortiz.

Fotografia | MLL

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt