El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Surt de l’hospital el nen atropellat a Agustí i Milà

Societat

El nen de set anys que dissabte passat va ser atropellat a la confluència del carrer Gran de Sant Andreu amb Agustí i Milà ja ha tornat a casa després de passar una nit i un dia sencer a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Segons expliquen a L’Exprés de Sant Andreu fonts del seu entorn familiar, el resultat que el cotxe l’impactés i li passés una roda per sobre del peu ha sigut d’un os trencat i la fissura d’uns altres dos.

 

Encara que aquest infant fos el que es va emportar la pitjor part del sinistre, el vehicle també va atropellar a dos menors més. Un primer infant de la mateixa edat que es va endur un cop, però sense la gravetat com per necessitar assistència mèdica, i la seva germana de cinc anys, la qual sí que va haver de ser atesa in situ pels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En aquest darrer cas, però, els santiraris no van considerar necessari hospitalitzar-la.

Les mateixes fonts apunten que el conductor es va saltar el semàfor i posteriorment va emportar-se pel davant als tres menors. A més, asseguren que “el conductor primer va fer un intent de fuga després de veure el que havia fet”, però finalment els testimonis dels fets van aconseguir retenir-lo fins a l’arribada de les autoritats.

El punt on s’ha produït el sinistre és precisament on fa un mes la Plataforma per la Distribució del Trànsit de Sant Andreu es va concentrar i va fer lectura d’un manifest on demanaven una solució a l’increment del trànsit que pateixen aquests carrers (teòricament amb preferència per a vianants). Segons els veïns afectats, des del canvi de sentits que va provocar la reforma del carrer Gran de Sant Andreu, que “no es pot passejar amb tant volum de cotxes” per tots els carrers de l’entorn de la plaça de Marià Brossa. De fet, assenyalen aquest punt d’Agustí i Milà com la nova porta d’entrada al Casc Antic per tot tipus de vehicles.

Concentració contra l’increment del trànsit pel Casc Antic // DGM

Des del moviment veïnal consideren que els càrrecs del districte són els responsables de l’actual pla de mobilitat. Un disseny que suposa “el pas constant d’un volum desmesurat de vehicles de tot tipus”, els quals circulen “a una elevada velocitat, sense respectar les limitacions i posant en perill els i les vianants, especialment infants i gent gran”. “No podem caminar pel mig dels carrers peatonals, ja que a la pràctica han deixat de ser-ho“, sentenciaven.

Fotografia | Xavi Blanco – Sistema d’Emergències Mèdiques

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt