El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Lírica farà una funció solidària després d’exhaurir entrades

Cultura

Entrades exhaurides en temps rècord. Les ganes del públic andreuenc de tornar a gaudir del teatre i l’empenta dels components de La Lírica de Sant Andreu han fet de la tornada a l’escenari del Casal Catòlic un èxit anunciat. El cartell de la represa interpretativa? Geronimo Stilton. Un espectacle amb notes musicals que fins i tot comptarà amb dues funcions més de les previstes; una de les quals, en solidaritat amb les famílies vulnerables que reben el suport de la Creu Roja.

 

“La gent tenia ganes de poder tornar als teatres i reviure la cultura en tots els sentits; ens hem adonat d’una manera molt bèstia de com és d’essencial la cultura”, emfatitza l’actor de La Lírica de Sant Andreu, Pol Calvo, qui interpretarà el paper de Scribacchinus Scribacchius en l’obra dirigida per Marc Calvo i Toni Calvo. L’anhel de cultura fins i tot s’ha vist reflectit en el ritme de venda de les entrades: tan bon punt han exhaurit l’aforament pels dies 6, 7, 13 i 14 de març, la companyia ha decidit allargar un cap de setmana més i dedicar la darrera funció a les famílies vulnerables que treballen amb la Creu Roja.

Una adaptació als nous temps

Geronimo Stilton és un dels grans clàssics infantil. Una història plena de màgia, on un ratolí que dedica el seu dia a dia a fer de director d’un diari, sobtadament es troba immers en una aventura fantàstica on ha de travessar set regnes per salvar la reina de les fades. Tot un relat original i amb l’empremta de La Lírica de Sant Andreu pel fet de sumar l’actuació del cor dels nens de l’entitat: “Com que es tracta d’un espectacle infantil, la nostra idea era incorporar els kids de la Lírica; l’objectiu era que ells també poguessin gaudir”, explica Calvo.

En aquest cas, però, la pandèmia també ha fet de les seves, ja que “per culpa de la COVID-19 hem hagut de reduir el nombre de nens que canten al cor”, afegeix. Més concretament, la trentena de veus que van participar en l’anterior espectacle passaran a quedar en vuit: “Sempre és una decisió complicada decidir qui podrà fer la funció i qui no, però al final hem de mirar pel bé de tots i complir amb les restriccions”.

També és rellevant destacar la raó per la qual La Lírica ha decidit tornar a apostar per Geronimo Stilton. Segons relaten des de l’organització, ja en el seu moment “va ser una obra que ens agrada molt, que va funcionar molt bé i que tenim fresca, pel que en el context actual hem necessitat fer menys assajos i ha resultat més fàcil d’adaptar a les restriccions”, revelen. Si bé l’espectacle s’haurà de celebrar amb la meitat de la sala plena per les restriccions de seguretat, aquest seguit de funcions suposaran el salt de la cultura popular a la nova normalitat.

Fotografia | Imatge de la representació de Geronimo Stilton anterior a la pandèmia  // La Lírica de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt