El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’executiu de Lucía Martín abandona la idea de desnonar La Cinètika

Política

Marxa enrere. Després que el Govern de Barcelona en Comú i el PSC fes pública la seva intenció de “recuperar” [i desnonar] el projecte de La Cinètika (antics cinemes Lauren) “per ubicar equipaments per al barri” [sense concretar quins], finalment l’executiu de la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha decidit avortar aquesta missió.

 

Així ho constata el document definitiu del Programa d’Actuació del Districte de Sant Andreu 2020 – 2024 (PAD), on no hi figura el polèmic punt que recollia l’esborrany publicat en primícia per L’Exprés de Sant Andreu. Si bé la idea inicial de l’equip de Martín era “recuperar” aquest espai, els col·lectius que dinamitzen La Cinètika no van trigar a dir la seva durant la primera jornada del procés participatiu.

Fins a 200 persones es van arribar a congregar a la plaça de Can Fabra el passat mes de febrer per pressionar i fer canviar de parer als representants polítics. Una mobilització que, de fet, ja va obligar al conseller tècnic de Sant Andreu, Gerard Sentís, a fer una primera passa enrere: “Si creieu que el redactat ha de ser un altre, estem disposats a canviar-ho“, expressava el conseller en referència al punt que recollia l’esborrany del PAD.

En el mateix sentit i per tal d’apagar el foc generat, el conseller socialista de Sant Andreu, Ivan Marza, també provava de calmar els ànims. Tal com defensava a posteriori, aquest punt del PAD no recollia res més que una idea a llarg termini: “Ni es pagarà ni es recuperarà l’edifici en aquest mandat, perquè no hi ha la dotació [econòmica]”.

Tot i això, Sentís també va ser transparent amb la determinació del Govern local: “La nostra intenció en aquest mandat només és recuperar la propietat que ara està en mans dels bancs, que el sòl torni a ser municipal i parlar com ens l’imaginem a deu anys vista”: Un desig, però, que finalment no forma part del PAD i que compleix amb els anhels dels col·lectius que okupen l’edifici: “No fer cap pla ni cap moviment”, apuntaven els portaveus de La Cinètika.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt