El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les entitats veïnals acusen els comuns de mentir sobre el tanatori

Societat

Després de reunir-se dilluns passat per negociar el projecte del tanatori a Casernes amb la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, els tècnics del Consorci de la Zona Franca (CZF) i els representants de Mémora, les sis entitats veïnals de Sant Andreu han emès un comunicat on acusen al Districte i, entre línies, al partit del Govern, Barcelona en Comú, de mentir. “Districte va mentir quan dos anys enrere, en presentar les 2000 signatures recollides contra el tanatori, va garantir que ho aturarien“, han denunciat.

Banner Ajuntament 300x250
 

Cal recordar que aleshores la regidora del Districte de Sant Andreu era Laia Ortiz i en aquell moment Barcelona en Comú governava en solitari després de trencar el pacte amb el PSC. Segons constaten les organitzacions veïnals, les signatures que van ser entregades al Districte “van anar a la paperera i la màquina administrativa va seguir el seu curs sense traves”. De fet, el manifest també acusa indirectament a l’equip de l’actual regidora d’enganyar-los, en afirmar que porten dos anys traslladant el seu rebuig envers el tanatori a Mémora, quan en realitat “han treballat conjuntament, donant-los consignes de com ha de ser estèticament l’exterior de l’edifici”.

En paral·lel a aquestes acusacions contra el Govern local, el qual sempre ha eludit cap mena de responsabilitat amb l’afer, les entitats veïnals han assegurat que mantindran en marxa el seu objectiu d’aturar el tanatori. Al seu parer, aquest representa “un espoli” de terrenys públics, el qual només es podrà revertir si els responsables polítics ordenen als tècnics del CZF aturar el procés de la subhasta.

Segons han pogut saber els veïns mobilitzats, a hores d’ara Mémora només ha fet una paga i senyal per la parcel·la de les Casernes i que serà l’11 de gener quan hagin d’ingressar la totalitat dels 4,5 milions d’euros. “Si no ho fan, perdran la inversió i l’opció de compra passa al següent licitador privat“, exposen en referència a Cel Urbà SL.

“Tenim escassament quatre setmanes per ser contundents, ferms, sorollosos, implacables, i fer-los entendre que la solució és política, que no tolerarem ‘la culpa és de l’altre; no està a les nostres mans'”, adverteixen les sis entitats. De fet, per aquest mateix dilluns han convocat una trobada al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra (17.30 hores), amb la idea d’estudiar les accions a dur a terme que puguin servir per aturar el tanatori. “No ens robaran les Casernes”, avisen.

Fotografia | La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, acompanyada de l’alcaldessa de Barcelona i presidenta del CZF, Ada Colau // AJUNTAMENT DE BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt