El diari independent de Sant Andreu de Palomar

‘Resistències’, la mostra de cine subversiu de La Cinètika

Cultura

Els qui s’aprofiten de l’actual sistema capitalista saben perfectament que una de les millors formes de perpetuar el seu estatus és a través de la cultura. Una cultura subjugada als seus interessos, tot i que en determinades ocasions ofereixi una façana subversiva per apaivagar a aquells que els hi volen girar l’esquena. Si més no, encara queden punts de trobada que queden fora del control d’aquest poder. Espais com La Cinètika (antics Lauren), que des d’aquest dijous fins diumenge oferirà la mostra de cinema batejada amb el nom de ‘Resistències’.

 

El nom és casual? No pas. “‘Resistències’ té com a tret característic que les protagonistes de tots els documentals són individus o comunitats que estan lluitant per defensar les seves llars, ciutats, territoris i formes de vida“, explica a L’Exprés de Sant Andreu un dels organitzadors de la mostra, Enric Escofet. En aquesta línia, el cicle de cinema projectarà fins a vuit documentals seleccionats per l’organització en funció “de la seva qualitat i la diversitat”.

Aquesta pluralitat d’obres que oferirà la sala 10 de La Cinètika els dies 16, 17, 18 i 19 de gener serà en si mateixa un dels principals atractius de ‘Resistències’. El motiu: hi haurà projeccions d’enregistraments que ja acumulen onze anys de vida, com són ‘En construcción’ o ‘Mi kerido puto barrio’, així com d’altres que s’estrenaran a Barcelona: ‘¿O qué vai aconetecer aqui?’. A més, la mostra es completarà amb dues filmacions del darrer any:  ‘Rise Up 4 Rojava’ i ‘Push’ (la darrera només es pot trobar a plataformes de pagament).

Per ‘Push’ (dissabte a les 19 hores), l’organització ha preparat un cinefòrum posterior per tal que el públic pugui intercanviar les seves impressions amb els creadors i col·lectius que treballen en matèria d’habitatge a la ciutat. Un format que també es durà a terme divendres amb ‘Cuidar entre terres’ (19 hores), en el qual participaran diferents organitzacions relacionades amb el món de les cures i els mateixos promotors del documental, tal com avança Escofet. Un cop finalitzin els dos col·loquis de divendres i dissabte, se celebrarà un sopar a les mateixes instal·lacions i després es faran dues projeccions nocturnes més.

Tant l’accés a La Cinètika com a la mostra de cinema és totalment lliure i només s’habilitarà una taquilla inversa “per poder cobrir les despeses”, assenyalen des de l’organització. Tot plegat, “perquè l’única intenció és omplir la sala, gaudir d’un bon moment i compartir opinions sobre el que hem vist”, relata Escofet. En aquesta línia, des de l’organització estan amatents amb la rebuda que pugui tenir la mostra per part dels veïns, ja que la seva intenció és celebrar una segona edició de ‘Resistències’ l’any vinent.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt