El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Arxiu rep un pergamí medieval que parla de Sant Andreu

Cultura

L’Arxiu Municipal de Barcelona ha fet públic que la seva seu al Districte de Sant Andreu ha rebut un “document excepcional datat del segle XV”. Tal com exposa l’organisme, aquest es tractaria d’un pergamí escrit en llatí, que fa referència a la venda d’un tros de terra a l’antic poble de Sant Andreu del Palomar, anomenat “Lo Cireral”.

 

Segons el document, aquest solar va ser venut pel prevere perpetu de la parròquia de Sant Andreu de Palomare, Berenguer Bartolomé de Canyelles, a Raimundo Tolra. També consta que a l’operació va actuar com a notari Raphaelis de Brugia. Com a curiositat, des de l’Arxiu Municipal destaquen que el tros de terra va ser venut per 66 monedes de Barcelona, amb data del 26 de novembre de 1426.

L’ingrés d’aquest pergamí a l’Arxiu del Districte de Sant Andreu ha arribat després que la Comissió de Govern del Districte de Sant Andreu aprovés l’acceptació de la donació del senyor Xavier Martín Vilà. Ara aquest document medieval passarà a formar part de la memòria històrica de l’antic poble de Sant Andreu del Palomar com un dels documents més antics que es conserven.

A principis d’aquest 2020 està previst que es posin en marxa les tasques de restauració del pergamí, per tal que posteriorment pugui ser consultat pels usuaris de l’Arxiu, tan presencialment com a través del catàleg en línia.

Fotografia | Arxiu Municipal de Barcelona

1 Comentari

  1. venga, a falta de pedigrí, un pergamino de compra-venta.

    y yo que creía que el papelito demostraría que los andreuencs son de origen aristócrata. jajaja

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt