El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Govern surt al pas de les crítiques al Pop de la Pegaso

Política

Després de setmanes del malastruc al voltant del Pop del parc de la Pegaso, el Govern de Sant Andreu ha sortit al pas de les crítiques que ha rebut l’atracció des de la seva inauguració. En resposta a un prec de JxCAT al darrer ple, el conseller dels comuns, Jordi Gimeno, ha defensat la instal·lació. En la seva opinió, el Pop ha ajudat a  “un increment altíssim de persones que visiten i gaudeixen del parc”, alhora que ha permès “revitalitzar-lo”.

 

Segons la portaveu de JxCAT, Anna Satorra, però, el material que s’ha fet servir “a l’estiu puja a altes temperatures”, fet que provoca que “alguns usuaris surtin amb cremades a la pell”. Sota el seu punt de vista, això és degut a la “manca d’arbres i ombres” al seu voltant, alhora que ha criticat el fet que “els tobogans no llisquin després dels 750.000 euros que ha costat”.

Per la seva part, Gimeno ha posat de relleu que “el Districte no ha rebut cap queixa“, tot i que ha admès que “la superfície s’escalfa amb la calor i pot provocar algun problema“. Tot i això, ha replicat a Satorra assegurant que ara els tobogans sí que llisquen i que si abans no ho feien era “perquè eren nous”. En aquest sentit, ha apuntat que una de les rampes mai lliscarà perquè està pensada perquè els nens amb dificultats en la mobilitat puguin pujar.

Respecte a la inversió pública que ha comportat el Pop, el conseller dels comuns ha assegurat que “el cost ha sigut similar al d’altres jocs existents a Barcelona i altres ciutats”. A més, ha defensat que “el més important de tot el projecte ha sigut la participació dels nens i les nenes en la reforma del parc”. Per últim, ha certificat a la portaveu de JxCAT que totes les zones infantils superen l’avaluació de seguretat i les anàlisis de sensibilitat i inclusivitat de forma periòdica.

Un dels moments del ple d’octubre // DISTRICTE DE ST ANDREU

Tot i que finalment el prec de JxCAT ha sigut rebutjat pel govern dels comuns i els socialistes, Satorra ha reclamat a l’executiu que dugui a terme “reformes urgents” als parcs infantils de les places de Can Portabella, la Mainada, la Pegaso i el d’Antoni Santiburcio. En aquest darrer cas, “per evitar que es tornin a contaminar els nens”.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt