El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Octopus Gegant s’instal·la al Parc de la Pegaso

Societat

Des d’aquesta darrera setmana fins al proper mes de juliol els operaris treballaran en instal·lar el nou Octopus Gegant al Parc de la Pegaso. L’estructura per als infants comptarà amb multitud de tobogans i pretén ser la primera figura a aterrar en la nova disposició de la zona verda. Cal tenir en compte que a la redacció del projecte ha anat a càrrec dels mateixos estudiants de primària de Sant Andreu.

 

La reforma forma part d’una mesura del Govern municipal, la qual cerca renovar 150 àrees de jocs i crear 89 noves zones infantils en aquest 2019. En total, l’equip de l’alcaldessa Ada Colau té previst destinar més de 20 milions d’euros a aquestes zones de jocs. Uns diners que han de servir “per impulsar una nova visió del joc a l’espai públic, afavorint i reconeixent la seva importància social”, van explicar mesos enrere.

Totes les noves àrees infantils que s’urbanitzin comptaran amb jocs inclusius per infants amb discapacitat; mantindran sempre que sigui possible elements naturals com la sorra, combinats amb paviment de sauló; es prioritzaran les estructures de fusta; s’incorporaran estructures que fomentin el joc compartit (per 2 infants o mes) i es buscarà la varietat en els elements de joc (escalar, lliscar, gronxar-se).

Pel que fa a la resta de l’obra del Parc de la Pegaso, la rehabilitació projectada per l’equip d’enginyers SBS Simón y Blanco se centra principalment en la renovació de l’arbrat i la disposició dels arbustos, mentre que la fisonomia general de l’espai d’esbarjo no canviarà gaire. Només la zona de la pradera on fins ara corrien els gossos serà convertida en una densa zona boscosa tancada als usuaris.

Les prioritats que contempla la reforma estan relacionades amb la imatge d’envelliment del parc. En aquest sentit, es contempla un nou paviment per eliminar els actuals sotracs que es formen quan plou i millorar el drenatge, així com renovar pràcticament totes les estructures i els arbustos perimetrals que es troben en mal estat (els nous no superaran els 120 cm d’alçada). De totes maneres, però, s’ha de tenir en compte que alguns exemplars seran traslladats per conservar-los en altres punts de l’espai.

Fotografia | ArtStation

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt